Winterzon Spanje

Misschien wel het ultieme land voor een vakantie in de winterzon is Spanje. In het grote land zijn diverse populaire overwintergebieden, waaronder Andalusië en de Costa del Sol. Daarnaast beschikt Spanje met onder meer de Canarische Eilanden en de Balearen ook over een aantal eilandengroepen. Mede door zijn omvang kent Spanje een groot aantal klimaten, landschappen en culturele verschillen. Naast de brede stranden langs de kust, wordt het landschap gekenmerkt door meerdere bergketens, woestijnen en hoogvlaktes. Vanwege het afwisselende reliëf zijn de klimaatverschillen groot, maar kuststeden als Alicante, Barcelona, Benidorm, Málaga, Murcia en Valencia hebben stuk voor stuk warme zomers en milde winters.

Vakanties in Spanje 577

Populaire accommodatie(s)

Aparthotel Relaxia Lanzaplaya, Spanje, Lanzarote, Puerto del Carmen
Aparthotel Relaxia Lanzaplaya
Spanje, Lanzarote, Puerto del Carmen
Vanaf
€ 470 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.
SENTIDO Benalmadena Beach, Spanje, Costa del Sol, Benalmadena
SENTIDO Benalmadena Beach
Spanje, Costa del Sol, Benalmadena
Vanaf
€ 457 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Regio's in Spanje

Populaire regio's in Spanje

Ook in de wintermaanden daalt de temperatuur hier zelden onder de 15 graden Celsius. De Middellandse Zeekust van het land is dan ook bij uitstek geschikt voor wie voor een aangename winterzon naar Spanje afreist. Behalve genieten van de zon, het strand, de zee, de boulevards en de terrasjes heeft Spanje ook ongelooflijk veel te bieden voor wie van cultuur houdt. Steden als Barcelona, Madrid en Valencia beschikken over talloze musea, die zich met name richten op de schilderkunst. En met een landelijke geschiedenis waarin zo veel beroemde kunstenaars voorkomen is dat natuurlijk niet vreemd. Zonaanbidders die liever in de openlucht genieten van de schoonheid van de Spaanse steden kunnen volop historische wijken, kathedralen, kerken, moskeeën, siertuinen, paleizen, burchten en Romeinse overblijfselen bezoeken.

Het Alhambra in Granada in het zuiden van Spanje is een van de bekendste bezienswaardigheden, maar het oude paleis zelf mag vanwege conservatiedoeleinden dagelijks slechts door een beperkt aantal mensen van binnen worden bekeken. Er zijn echter talloze andere steden die tijdens een vakantie in de winterzon van Spanje een bezoek waard zijn. Fotogenieke en monumentale panden uit lang vervlogen tijden vind je onder meer in Barcelona, Córdoba, Madrid, Santiago de Compostella en Toledo.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Ciudad Blanca


0

162 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Ciudad Blanca

Iberostar Isla Canela


9.8

99 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Isla Canela

Appartementen Los Pinares


9.7

292 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Los Pinares

Foto's en Video Spanje

  • Vakantie Ibiza
  • Vakantie Mallorca
  • Vakantie Tenerife
  • Vakantie Andalusie
  • Vakantie Gran Canaria

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Spanje

Hotel Sol Falcó

€ 504p.p.

Vertrek 19-09-2019
6 dagen
All inclusive

14 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sol Falcó

Appartementen ROC Lago Park

€ 386p.p.

Vertrek 19-09-2019
6 dagen
Logies

231 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen ROC Lago Park

Hotel Sol Milanos/Pinguinos

€ 369p.p.

Vertrek 19-09-2019
6 dagen
Logies en ontbijt

28 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sol Milanos/Pinguinos

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook