Winterzon Portugal

Wie lekker aan het strand of op het terras wil genieten van de winterzon moet Portugal zeker eens overwegen. Het is een van de warmste landen van Europa, hoewel er wel behoorlijke temperatuurverschillen zijn tussen het bergachtige noorden en de befaamde zuidelijke kust van de Algarve. In deze populaire toeristische regio is het klimaat vergelijkbaar met dat van het zuidwesten van Australië. De Algarve wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met uitgestrekte stranden, rotsen en uit zee oprijzende kliffen. In het binnenland van de kuststrook vind je vooral heuvelgebieden. De belangrijkste plaatsen aan de Algarve zijn Albufeira, Faro, Lagos en Portimão. Behalve langs de zuidkust kun je in Portugal de winterzon natuurlijk ook in de grotere steden opzoeken.

Vakanties in Portugal (120)

Regio's in Portugal

De hoofdstad is Lissabon, die ongeveer halverwege het land bij de monding van de rivier Taag aan de Atlantische Oceaan ligt. Met een kleine drie miljoen inwoners is dit tevens de grootste Portugese stad. Het kent verschillende musea en bezienswaardigheden, waaronder kathedralen, kerken en parken. Naar het noorden vind je andere belangrijke steden als Aveiro, Braga, Coimbra en Porto. Veel daarvan hebben prachtige eeuwenoude centra met diverse monumenten. Je moet er wel rekening mee houden dat de temperaturen in het noorden gemiddeld wat lager uitvallen.

Portugal heeft met de eilandengroep Madeira ook een geliefde vakantiebestemming in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 700 kilometer voor de kust van Marokko. Het landschap van de archipel wordt bepaald door bergen, maar je vindt op het eiland Porto Santo bijvoorbeeld ook een strand van maar liefst negen kilometer lang. Op bijna 1.400 kilometer van de kust van Portugal liggen de Azoren, die eveneens tot het grondgebied van het land behoren. Net als op Madeira is de gemiddelde temperatuur hier 20 graden Celsius, waarmee het een ideaal reisdoel is als je de winterzon van Portugal wilt opzoeken.

Praktische informatie over Portugal

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

My Story Hotel Rossio

My Story Hotel Rossio


10.0

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

My Story Hotel Rossio
H10 Duque de Loulé

H10 Duque de Loulé


10.0

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

H10 Duque de Loulé
The Yeatman

The Yeatman


9.7

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Yeatman

Foto's en Video

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Portugal

VIP Executive Zurique Hotel

VIP Executive Zurique Hotel

€ 81p.p.

Vertrek 23-02-2018
4 dagen
Logies

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
VIP Executive Zurique Hotel
Nacional

Nacional

€ 68p.p.

Vertrek 23-02-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Nacional
Corinthia Hotel Lisbon

Corinthia Hotel Lisbon

€ 237p.p.

Vertrek 23-02-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

38 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Corinthia Hotel Lisbon

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook