Winterzon Portugal

Wie lekker aan het strand of op het terras wil genieten van de winterzon moet Portugal zeker eens overwegen. Het is een van de warmste landen van Europa, hoewel er wel behoorlijke temperatuurverschillen zijn tussen het bergachtige noorden en de befaamde zuidelijke kust van de Algarve. In deze populaire toeristische regio is het klimaat vergelijkbaar met dat van het zuidwesten van Australië. De Algarve wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met uitgestrekte stranden, rotsen en uit zee oprijzende kliffen. In het binnenland van de kuststrook vind je vooral heuvelgebieden. De belangrijkste plaatsen aan de Algarve zijn Albufeira, Faro, Lagos en Portimão. Behalve langs de zuidkust kun je in Portugal de winterzon natuurlijk ook in de grotere steden opzoeken.

Vakanties in Portugal 126

Regio's in Portugal

Populaire regio's in Portugal

De hoofdstad is Lissabon, die ongeveer halverwege het land bij de monding van de rivier Taag aan de Atlantische Oceaan ligt. Met een kleine drie miljoen inwoners is dit tevens de grootste Portugese stad. Het kent verschillende musea en bezienswaardigheden, waaronder kathedralen, kerken en parken. Naar het noorden vind je andere belangrijke steden als Aveiro, Braga, Coimbra en Porto. Veel daarvan hebben prachtige eeuwenoude centra met diverse monumenten. Je moet er wel rekening mee houden dat de temperaturen in het noorden gemiddeld wat lager uitvallen.

Portugal heeft met de eilandengroep Madeira ook een geliefde vakantiebestemming in de Atlantische Oceaan, op ongeveer 700 kilometer voor de kust van Marokko. Het landschap van de archipel wordt bepaald door bergen, maar je vindt op het eiland Porto Santo bijvoorbeeld ook een strand van maar liefst negen kilometer lang. Op bijna 1.400 kilometer van de kust van Portugal liggen de Azoren, die eveneens tot het grondgebied van het land behoren. Net als op Madeira is de gemiddelde temperatuur hier 20 graden Celsius, waarmee het een ideaal reisdoel is als je de winterzon van Portugal wilt opzoeken.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Selection Lagos Algarve


9.9

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Lagos Algarve

Iberostar Selection Lagos Algarve


10

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Selection Lagos Algarve

Pestana Delfim


9.9

18 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Pestana Delfim

Foto's en Video Portugal

  • Vakantie Madeira
  • Vakantie Algarve
  • Vakantie Lissabon
  • Vakantie Funchal
  • Vakantie Canico

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Portugal

Appartementen Vila Petra

€ 327p.p.

Vertrek 22-09-2019
4 dagen
Logies

216 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Vila Petra

Appartementen Alfagar Alto da Colina

€ 533p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies

31 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Alfagar Alto da Colina

Tivoli Marina Portimao

€ 615p.p.

Vertrek 23-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

114 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Tivoli Marina Portimao

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook