Winterzon Kaapverdië

Een vakantie naar de winterzon in Kaapverdië is een uitstekend idee voor iedere Nederlander die tussen oktober en maart even lekker de zon wil opzoeken. In een groot deel van Europa liggen de temperaturen dan immers onder de tien graden Celsius, maar in Kaapverdië blijft het gewoon het hele jaar door lekker weer. De gemiddelde wintertemperatuur ligt er tussen de 18 en 24 graden, terwijl de meeste neerslag in augustus en september valt. Kaapverdië is een archipel in de Atlantische Oceaan en ligt voor de Afrikaanse westkust. De eilandengroep staat ook wel bekend als de Kaapverdische Eilanden, hoewel de bevolking zelf van Cabo Verde spreekt. Hoewel het land sinds 1975 onafhankelijk is, is Portugees er nog altijd de officiële taal.

Vakanties op Kaapverdië 30

Regio's op Kaapverdië

Populaire regio's op Kaapverdië

Het land telt in totaal 530.00 inwoners, die verspreid over meerdere eilanden wonen. Deze zijn onderverdeeld in twee eilandengroepen: Sotavento in het zuiden en Barlavento in het noorden. Wil je in Kaapverdië naar de winterzon, dan zijn er meerdere eilanden om uit te kiezen, maar de eilanden Santiago en São Vicente zijn toch wel de populairste vakantiebestemmingen van Kaapverdië. Hier liggen de belangrijkste steden Praia en Mindelo. Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Het ligt op het in het zuiden van de archipel gelegen Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië. In Praia wonen zo’n 130.000 mensen, die zich bezighouden met visserij en de export van koffie, suikerriet en tropische vruchten. Santiago wordt gekenmerkt door groene valleien en bergen tot 1400 meter hoogte.

Je kunt ook op het eiland São Vicente genieten van de heerlijke winterzon in Kaapverdië. Het hier gelegen Mindelo is met 71.000 inwoners de tweede stad van de eilandengroep en geldt als cultureel centrum. Je vindt hier onder andere verschillende musea en monumenten. Het landschap bestaat uit groene heuvels met een hoogte tussen 500 en 750 meter.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Club Boa Vista


8.4

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Iberostar Club Boa Vista


8.3

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Foto's en Video Kaapverdië

  • Vakantie Sal

Reistijd naar Kaapverdië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kaapverdië

Dunas De Sal

€ 652p.p.

Vertrek 25-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dunas De Sal

Agua Hotels Sal Vila Verde Hot

€ 512p.p.

Vertrek 25-09-2019
8 dagen
Logies

Agua Hotels Sal Vila Verde Hot

Appartementen Porto Antigo

€ 2.543p.p.

Vertrek 25-09-2019
15 dagen
Logies

54 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook