Winterzon Kaapverdië

Een vakantie naar de winterzon in Kaapverdië is een uitstekend idee voor iedere Nederlander die tussen oktober en maart even lekker de zon wil opzoeken. In een groot deel van Europa liggen de temperaturen dan immers onder de tien graden Celsius, maar in Kaapverdië blijft het gewoon het hele jaar door lekker weer. De gemiddelde wintertemperatuur ligt er tussen de 18 en 24 graden, terwijl de meeste neerslag in augustus en september valt. Kaapverdië is een archipel in de Atlantische Oceaan en ligt voor de Afrikaanse westkust. De eilandengroep staat ook wel bekend als de Kaapverdische Eilanden, hoewel de bevolking zelf van Cabo Verde spreekt. Hoewel het land sinds 1975 onafhankelijk is, is Portugees er nog altijd de officiële taal.

Vakanties op Kaapverdië 23

Regio's op Kaapverdië

Populaire regio's op Kaapverdië

Het land telt in totaal 530.00 inwoners, die verspreid over meerdere eilanden wonen. Deze zijn onderverdeeld in twee eilandengroepen: Sotavento in het zuiden en Barlavento in het noorden. Wil je in Kaapverdië naar de winterzon, dan zijn er meerdere eilanden om uit te kiezen, maar de eilanden Santiago en São Vicente zijn toch wel de populairste vakantiebestemmingen van Kaapverdië. Hier liggen de belangrijkste steden Praia en Mindelo. Praia is de hoofdstad van Kaapverdië. Het ligt op het in het zuiden van de archipel gelegen Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië. In Praia wonen zo’n 130.000 mensen, die zich bezighouden met visserij en de export van koffie, suikerriet en tropische vruchten. Santiago wordt gekenmerkt door groene valleien en bergen tot 1400 meter hoogte.

Je kunt ook op het eiland São Vicente genieten van de heerlijke winterzon in Kaapverdië. Het hier gelegen Mindelo is met 71.000 inwoners de tweede stad van de eilandengroep en geldt als cultureel centrum. Je vindt hier onder andere verschillende musea en monumenten. Het landschap bestaat uit groene heuvels met een hoogte tussen 500 en 750 meter.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Kaapverdië heb je een visum nodig. Je dient bij boeking je paspoortgegevens aan ons door te geven, zodat wij een visum voor je kunnen regelen. De gegevens die je door moet geven voor het visum zijn: geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit, paspoortnummer, uitgiftedatum, plaats van uitgifte en vervaldatum. Het visum is een digitaal visum, je ontvangt dus geen stempel in je paspoort en hoeft niets af te halen. Het is elektronisch gekoppeld aan je paspoort en wordt afgelezen bij de scan van je paspoort bij aankomst en vertrek. Dit visum heeft een maximale geldigheidsduur van 30 dagen. De kosten voor dit visum zijn € 25,00 en deze worden opgeteld bij de reissom. Je kunt tot 3 dagen voor vertrek gebruik maken van deze visumdienst, anders kun je bij aankomst zelf je visum regelen (de kosten bedragen dan €25,- p.p.). De visumdienst is van toepassing bij klanten met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor andere nationaliteiten dan de Belgische en Nederlandse, dien je contact op te nemen met het consulaat. Volgens de ANVR-reisvoorwaarden ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van de juiste en benodigde documenten. Alle financiële consequenties van het niet hebben van de vereiste reisdocumenten zijn voor eigen rekening. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Kaapverdië.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel da Luz


8.6

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel da Luz

Hotel Odjo d'Agua


8.1

25 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Odjo d'Agua

Hotel Morabeza


7.9

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Foto's en Video

Reistijd naar Kaapverdië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kaapverdië

Hotel Royal Horizons Boa Vista

€ 697p.p.

Vertrek 23-10-2018
8 dagen
All inclusive

79 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal Horizons Boa Vista

Appartementen Patio Antigo

€ 359p.p.

Vertrek 25-10-2018
8 dagen
Logies

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Patio Antigo

Hotel Aguahotels Sal Vila Verde

€ 401p.p.

Vertrek 25-10-2018
8 dagen
Logies

25 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aguahotels Sal Vila Verde

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook