Winterzon Egypte

In Egypte de winterzon opzoeken? Dit vakantieland heeft veel te bieden en zeker ook op het moment dat het winter is in Nederland. Zo kan er een strandvakantie naar een van de badplaatsen aan de kust worden geboekt. Vooral langs de Rode Zee is het in de winter aangenaam vertoeven met temperaturen tussen 20 en 30 graden. De aangename temperatuur biedt ook de gelegenheid om tijdens de vakantie activiteiten te ondernemen. Zo kun je historische bezienswaardigheden bezichtigen of bijvoorbeeld gaan duiken en de onderwaterwereld leren kennen.

Vakanties in Egypte 64

Regio's in Egypte

Populaire regio's in Egypte

Bij het opzoeken van de winterzon in Egypte kun je een aantal highlights bezoeken, zoals de Egyptische piramiden bij Caïro of het Dal der Koningen nabij Luxor. Ten noorden van deze plaats ligt nog een bezienswaardigheid in de vorm van de Tempels van Karnak. Interessant zijn ook het Tempelcomplex van Abu Simbel en de Mozesberg. Op het gebied van kunst en cultuur kent dit land een rijk historisch verleden en een groot aanbod aan musea. Het Egyptisch Nationaal Museum in Caïro heeft de grootste verzameling van archeologische vondsten.

De winterzon in Egypte biedt tijdens de vakantie ook nog leuke opties om te gaan winkelen. Bijvoorbeeld in Hurghada, waar je uit verschillende grote winkelcentra kunt kiezen. De boulevard in Hurghada is autovrij en biedt zeker in de avond veel gezelligheid in de bars en op de terrasjes. In Sharm Elk Sheikh bevindt zich een gezellige winkelstraat en daar speelt het uitgaansleven zich eveneens af. Er zijn verschillende mogelijkheden voor vervoer. Zo kun je een taxi nemen of met een minibusje reizen. Je steekt dan de hand op om te laten weten dat je mee wilt reizen. Een originele manier van vervoer is het meerijden in een paardenkoetsje. Over het water reizen met een boot behoort ook tot de mogelijkheden, zoals met een ferry of met een privé boottaxi.

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte. Onze klantenservice kan u assisteren bij het verkrijgen van het toeristenvisum.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Egypte is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Egypte 1 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Egypte bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 122, ambulance: 180 en brandweer: 123.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/egypte/

Kraanwater

In Egypte wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Iberotel Makadi Beach


0

194 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberotel Makadi Beach

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort


9.7

2762 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Crystal Bay Resort

Sheraton Soma Bay


9.8

37 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sheraton Soma Bay

Foto's en Video Egypte

  • Vakantie Hurghada
  • Vakantie Marsa Alam
  • Vakantie Sharm El Sheikh
  • Vakantie El Gouna
  • Vakantie Makadi Bay

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Egypte

Albatros Citadel Ex.Citadel Az

€ 699p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

Albatros Citadel Ex.Citadel Az

Hotel Albatros Citadel

€ 753p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

144 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Albatros Citadel

Hotel SUNRISE Romance Resort

€ 910p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
All inclusive

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel SUNRISE Romance Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook