Winterzon Cyprus

Cyprus is een eiland gelegen in het meest oostelijke deel van de Middellandse Zee, ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Turkije. Door deze gunstige ligging heeft het eiland een aangenaam mediterraan klimaat en is er vrijwel altijd winterzon op Cyprus. Ondanks het feit dat Cyprus een zelfstandig land is, is het noorden van het eiland sinds 1974 bezet door Turkije. Het zuidelijke gedeelte van Cyprus wordt ook wel het Griekse deel van het eiland genoemd. Volgens de Griekse mythologie is Cyprus de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de schoonheid en de liefde. In de Cypriotische cultuur is het samenspel van de Griekse en Turkse invloeden duidelijk terug te vinden.

Vakanties op Cyprus 38

Regio's op Cyprus

Populaire regio's op Cyprus

De Cypriotische hoofdstad Nicosia is zeer uniek doordat zij op het grensvlak van beide gebieden ligt. De grens loopt dwars door de hoofdstad en is op drie plaatsen opengesteld. Ondanks deze verdeeldheid is Nicosia een moderne handelsstad met een interessant historisch centrum. Zeer de moeite waard is het Cyprus museum, waar je een indrukwekkende collectie vindt van archeologische vondsten uit de Cypriotische beschaving. Een hoogtepunt in het noordelijke deel van de stad is de in 1193 gebouwde Selimiye moskee. Naast historische en culturele bezienswaardigheden heeft het eiland ook veel natuurschoon te bieden. Met maar liefst 300 zondagen per jaar geniet je in de winterzon op Cyprus van het natuurschoon in een van de vele nationale parken.

Het bezoeken waard is het spectaculaire Troodosgebergte gelegen in de regio Centraal-Cyprus. In de wintermaanden kun je hier heerlijk skiën en tegelijkertijd genieten van de winterzon op Cyprus. In het uiterste westen van Cyprus vind je het prachtige schiereiland Akamas. Dit schiereiland staat bekend vanwege zijn indrukwekkende rotspartijen en schitterende baaien. Liefhebbers van zee en strand kunnen daarnaast hun hart ophalen in Agia Napa, Paphos of een van de andere badplaatsen die Cyprus rijk is. Ook het nachtleven van Cyprus speelt zich met name af in deze populaire badplaatsen.

Taal

De officiële taal op Cyprus is het Grieks. In het Turkse gedeelte in het noorden van Cyprus spreekt men Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Cyprus heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Cyprus heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Cyprus zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Cyprus is 230 of 240 volt.

Tijdsverschil

Op Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Cyprus bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/cyprus/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Cyprus veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel


9.9

178 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Constantinou Bros Asimina Suites Hotel

Constantinou Bros Athena Beach hotel


9.8

405 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Constantinou Bros Athena Beach hotel

Hotel Elysium


9.8

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elysium

Foto's en Video Cyprus

  • Vakantie Paphos
  • Vakantie Ayia Napa
  • Vakantie Larnaca
  • Vakantie Coral Bay

Reistijd naar Cyprus

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Cyprus

Hotel Asterias Beach

€ 910p.p.

Vertrek 27-08-2019
8 dagen
Half pension

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Asterias Beach

Hotel Avanti

€ 673p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

130 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Avanti

smartline Paphos

€ 589p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen
All inclusive

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

smartline Paphos

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook