Wintersport Veysonnaz

De wintersportbestemming Veysonnaz is een klein plaatsje in het Zuid-Zwitserse kanton Wallis. Het ligt op een van de hellingen rond het Rhônedal, op een hoogte van ruim 1200 meter. De verderop gelegen bergtop van de Bietschhorn bepaalt de horizon, en vanwege zijn vrij hoge ligging biedt het plaatsje een mooi uitzicht over het verdere omringende Alpenlandschap. Met 600 vaste inwoners hangt in het bergdorp een authentieke en gezellige sfeer. Wie op wintersport naar Veysonnaz gaat, doet dat doorgaans omdat het zo’n rustige uitvalsbasis is. In het skiseizoen brengen ongeveer 4000 toeristen een bezoek aan het pittoreske dorpje.

Vakanties in Veysonnaz

Accommodaties in Veysonnaz

Aanwezige voorzieningen

Hoewel Veysonnaz in een prominent en uitgestrekt skigebied ligt, staat het plaatsje in schril contrast met de meer mondaine wintersportoorden in deze regio. Zo vind je er bijvoorbeeld maar een paar hotels, al heeft het dorp wel genoeg vakantiechalets en toeristenaccommodaties. Wat betreft uit eten en uitgaan heb je keuze uit een kleine twintig restaurants en cafés. Daarnaast is er een discotheek. Tijdens een wintersport in Veysonnaz hoef je dus geen urenlange après-ski te verwachten. Wel zijn er diverse andere ontspanningsmogelijkheden, waaronder een overdekt zwembad, een massagesalon en een sauna. Deze maken deel uit van een uitgebreider wellnesscentrum.

Skiën rond Veysonnaz

Wintersport in Veysonnaz betekent dus vooral skiën. En daarvoor ben je hier op de juiste plek. Het Franstalige dorpje maakt deel uit van Les Quatre Vallées, een van de grootste skioorden van de Alpen. Tot dit door vier sneeuwrijke valleien gekenmerkte gebied behoren ook plaatsen als Thyon, Nendaz en Verbier. Les Quatre Vallées heeft 400 kilometer aan skipistes, variërend tussen 1400 tot 3330 meter hoogte. Op wintersport naar Veysonnaz is met name aan te raden aan beginners en mensen die al vaker geskied hebben. Er ligt voor 100 kilometer aan blauwe en 200 kilometer aan rode pistes.

Andere activiteiten in Veysonnaz

Wie naast skiën ook geïnteresseerd is in andere sportieve activiteiten, hoeft zich niet te vervelen in Veysonnaz. Er zijn redelijke langlaufmogelijkheden en de omgeving leent zich eveneens goed voor wandelingen door het landschap. Wandelliefhebbers vinden tijdens hun wintersport in Veysonnaz voor 30 kilometer aan routes. Eenmaal per week wordt een sfeervolle fakkeltocht georganiseerd. Bij Thyon en Nendaz is daarnaast gelegenheid tot skiën in de avond, op door schijnwerpers of de maan verlichte pistes. Rond Thyon en Verbier kun je verder onder meer tochtjes met een hondenslee maken. Golfen in de sneeuw is mogelijk op het Tortin-plateau bij Nendaz.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Veysonnaz