Wintersport Wallis

Wallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland. Het grenst aan Frankrijk en staat daarom ook wel bekend onder de Franse naam Valais. De regio is tweetalig. Tijdens een wintersport in Wallis verblijf je in het Rhônedal. Het nabijgelegen Meer van Genève vormt de natuurlijke grens tussen Zwitserland en Frankrijk. De hoofdstad van het door hooggebergte gekenmerkte Wallis is Sion, dat 34.000 inwoners telt. Gezellige kleine plaatsjes zijn Grimentz en Verbier. Wallis heeft tientallen populaire skigebieden en kent daarnaast meerdere imposante bergen. Goede voorbeelden daarvan zijn de 4478 meter hoge Matterhorn en de Dom van 4545 meter.

Vakanties in Wallis 3

Plaatsen in Wallis

Populaire plaatsen in Wallis

Vakantie Zermatt

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Zermatt

Vakantie Saas-Fee

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Saas-Fee

Vakantie Veysonnaz

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Veysonnaz

Bekende skigebieden in Wallis

Het kanton Wallis beschikt over een aantal wereldberoemde skioorden. In het gebied vind je dan ook voor duizenden kilometers aan skipistes en langlaufroutes. Een van de grootste gebieden voor wintersport in Wallis is Les Quatre Vallées. Zoals de naam al aangeeft omvat dit gebied vier valleien. Het heeft ruim 400 kilometer aan pistes, waaronder een steile helling op 3300 meter hoogte. Skigebied Les Portes du Soleil doet daar met 650 kilometer aan pistes niet voor onder. Deze zijn echter niet allemaal met elkaar verbonden, en bovendien liggen de skipistes in dit gebied ook gedeeltelijk in Frankrijk.

Wintersportgebied bij Sion

Niet ver van de regionale hoofdstad Sion ligt het populaire skigebied Sion Skiregion. Hier, in het hart van Wallis, vind je voor meer dan 600 kilometer aan verspreid liggende skipistes. Deze zijn vooral geschikt voor gevorderde en vergevorderde skiërs. Wil je rond Sion je wintersport in Wallis doorbrengen, dan kun je onder andere terecht op de pistes van Anzère, Evolène en Nax. Vlakbij liggen de met Les Quatre Vallées verbonden grotere skigebieden Thyon 2000 en Veysonnaz. Andere belangrijke wintersportlocaties in Wallis zijn Saas-Fee, Zermatt, Aletsch Arena en Crans Montana. Het aantal pistekilometers varieert hier van 100 tot 350 kilometer.

Bereikbaarheid van Wallis

Wie op wintersport naar Wallis gaat, kan het kanton het eenvoudigst bereiken vanuit het westen. Je volgt dan de snelweg Autobahn 9 die langs het Meer van Genève en via Lausanne naar het Rhônedal leidt. Na de historische Simplonpas (‘s zomers en ‘s winters toegankelijk) vindt deze A9 aansluiting op het Italiaanse wegennet. Het noorden van Wallis wordt begrensd door de Berner Alpen, waardoorheen op 1200 meter hoogte de Lötschbergtunnel ligt. Bij het plaatsje Kandersteg in het kanton Bern kan je met de personenauto een plaatsje op de trein reserveren. Het eindstation is het 15 kilometer zuidelijker gelegen Goppenstein.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Wallis

Best beoordeelde vakanties

Hotel City


8.5

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel City

Appartementen Veysonnaz


7.8

24 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Veysonnaz

Hotel Valaisia


7.2

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valaisia

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Wallis

Hotel Holiday

€ 272p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Holiday

Erlebnishotel Kristall-Saphir

€ 630p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
All inclusive

121 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Erlebnishotel Kristall-Saphir

Chalets Veysonnaz

€ 851p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Chalets Veysonnaz

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook