Wintersport Graubünden

Het kanton Graubünden ligt in het oosten van Zwitserland. De regio grenst aan Liechtenstein, Oostenrijk en Italië. In de 200.000 inwoners tellende streek worden drie talen gesproken, namelijk het Duits, het Italiaans en het eeuwenoude Zwitserse dialect Reto-Romaans. Het gebied is bijzonder bergachtig met hellingen die oprijzen tot 4000 meter. Veel ski- en snowboardliefhebbers boeken hun wintersport daarom in Graubünden. De hoofdstad van het kanton is Chur, dat wordt beschouwd als een van de langst bestaande steden van Zwitserland. Vooral het oostelijke deel biedt plaats aan mooie authentieke straatjes en historische bezienswaardigheden.

Vakanties in Graubünden (7)

Plaatsen in Graubünden

Populaire plaatsen in Graubünden

Wintersport Davos

Wintersport Davos

Kies uit 0 accommodaties.

Bekijk deze plaats (0)
Wintersport Davos
Wintersport Laax

Wintersport Laax

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze plaats (2)
Wintersport Laax
Wintersport Sankt Moritz

Wintersport Sankt Moritz

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze plaats (3)
Wintersport Sankt Moritz

Wintersport Graubünden

Graubünden is een belangrijke streek in de geschiedenis van het skitoerisme. Het zuidelijke Sankt Moritz was rond 1900 de eerste wintersportbestemming. Met 350 kilometer aan pistes is Sankt Moritz nog steeds populair, al is het ook vrij duur. Het gebied Davos-Klosters is met 300 kilometers aan pistes wat minder uitgebreid, maar heeft goede mogelijkheden voor off-pisteskiën, snowboarden en langlaufen. Andere grote bestemmingen voor een wintersport in Graubünden zijn de regio’s rond Arosa met 225 kilometer aan pistes, en Laax met 220 kilometer aan afdalingen. Naast deze uitgestrekte skioorden vind je in Graubünden ook nog een aantal kleinere gebieden.

Minder toeristische skigebieden

Zoek je iets rustigers voor een wintersport in Graubünden, dan zijn Savognin en Disentis aan te bevelen. Het centraal-zuidelijk gelegen Savognin heeft voor ongeveer 80 kilometer aan pistes, terwijl langlauf- en wandelliefhebbers er ook voor tientallen kilometers aan routes vinden. Savognin heeft goede voorzieningen voor een familievakantie. Skioord Disentis, dat ook bekendstaat als Disentis 3000, ligt in het westen van Graubünden. Het beschikt over 60 kilometer aan afdalingen. Dit zijn vaak brede banen in de rode categorie. Er is ook een groot off-pistegebied. Het veelzijdige Disentis is daardoor ideaal voor beginners, gevorderden en freestylers, maar ook voor langlaufers en wandelaars.

Bereikbaarheid Graubünden

Als je een wintersport naar Graubünden per auto plant, moet je er rekening mee houden dat de afstand vanaf Nederland rond de 900 kilometer bedraagt. De meest voor de hand liggende route om te volgen, is via het Duitse Mannheim richting Basel in Noord-Zwitserland. Een andere mogelijkheid is om via Stuttgart en Zürich naar Graubünden te rijden. Zwitserland is qua grootte vergelijkbaar met Nederland. Eenmaal over de Duits-Zwitserse grens hoef je dus nog maar een relatief korte afstand af te leggen. Neem je liever het vliegtuig, dan is de luchthaven van Zürich de meest logische Zwitserse bestemming.

Praktische informatie over Graubünden

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Graubünden

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Peaks Place

Appartementen Peaks Place


9.0

 

Appartementen Peaks Place
Hotel Laudinella

Hotel Laudinella


8.7

241 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Laudinella
Hotel Laaxerhof

Hotel Laaxerhof


7.6

26 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Laaxerhof

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Graubünden

Hotel Laudinella

Hotel Laudinella

€ 551p.p.

Vertrek 23-06-2018
8 dagen
Half pension

241 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Laudinella

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook