Wintersport Centraal Zwitserland

Een wintersport in Centraal Zwitserland brengt je naar het natuurrijke hart van deze Midden-Europese binnenstaat. Het ontbreekt in dit gedeelte van het land niet aan skigebieden dankzij de aanwezigheid van zowel de centrale Alpen als het Zwitserse hooggebergte. Het onvergetelijke landschap wordt er gedomineerd door diverse imposante bergen zoals de Rigi, de Titlis en de Pilatus. Ga tijdens je wintersport skiën of snowboarden in het gebied en je zult niet alleen met plezier de hoogte in gaan, maar ook genieten van lange afdalingen. De beste pistes in de regio bevinden zich onder andere in de skigebieden van Hoch-Ybrig en Andermatt.

Vakanties in Centraal Zwitserland 48

Plaatsen in Centraal Zwitserland

Populaire plaatsen in Centraal Zwitserland

Vakantie Engelberg

Kies uit 9 accommodaties.

Bekijk deze regio (9)
Vakantie Engelberg

Vakantie in Andermatt

Als je tijdens een wintersport in Centraal Zwitserland diverse gebieden wil gaan verkennen, dan loont het om een vakantie te boeken in het dorp Andermatt. Via dit op een kruispunt gelegen plaatsje kun je onder andere afreizen in de richting van Luzern of de Gotthardpas. Het is ook mogelijk om in de richting van Oberwallis te reizen. Maak tijdens een verblijf in Andermatt gebruik van diverse faciliteiten en geniet van SkiArena Andermatt-Sedrun. Op die plek kun je gebruikmaken van de skiliften die met Sedrun in verbinding staan. In dat skioord ligt 120 kilometer aan skipistes op je te wachten.

Skiën op de Titlis

Gedurende een actieve en sneeuwrijke wintersport in Centraal Zwitserland is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de berg Titlis. Je bereikt deze op 3032 meter hoogte gelegen berg door gebruik te maken van een kabelbaan die vanuit het plaatsje Engelberg vertrekt. Genieten van het indrukwekkend uitzicht doe je al voordat deze kabelbaan zijn bestemming heeft bereikt. De cabine van de kabelbaan gaat namelijk niet alleen omhoog, maar draait daarnaast ook rond. Eenmaal op de berg zelf kan er onder andere worden genoten van de altijd aanwezige sneeuw, een gletsjergrot en de spectaculaire Titlis Cliff Walk hangbrug.

Bereikbaarheid

Centraal Zwitserland bevindt zich op een niet al te lange afstand van Nederland. Je kunt het gebied binnen een dag bereiken met diverse vervoersmiddelen. Boek een vliegreis naar Bern, Luzern of Zürich om op een snelle en comfortabele manier naar het gebied te gaan. Vanaf die bestemmingen zal je nog één of twee uur moeten reizen naar het door jouw uitgekozen skioord. Als je liever vanuit Nederland direct wil doorreizen naar het hotel, dan kan een busreis boeken bij een touroperator. Op wintersport naar Centraal Zwitserland gaat ook met de auto of de trein.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Centraal Zwitserland

Best beoordeelde vakanties

Hotel Monopol

Hotel Monopol

Holiday Inn Express Luzern - Neuenkirch

Holiday Inn Express Luzern - Neuenkirch

Radisson Blu Hotel, Lucerne

Radisson Blu Hotel, Lucerne

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Centraal Zwitserland

Hotel Hahnenblick

€ 1.156p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

Hotel Hahnenblick

Hotel 3 Könige & Post

€ 2.275p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

Hotel 3 Könige & Post

Cascada Boutique-Hotel

€ 2.229p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

Cascada Boutique-Hotel

Bekijk ook