Wintersport Gstaad

Een van de populairste en grootste skigebieden in de Zwitserse landstreek Berner Oberland is te vinden bij Gstaad. De stad ligt op ongeveer 1000 meter hoogte en telt ruim 9000 inwoners. Wintersport in Gstaad betekent een verblijf in een toeristische omgeving die wordt bepaald door luxueuze hotels, eersteklas restaurants, chique designboetieks, gerenommeerde merkshops en pittoreske chalets. Mede doordat Gstaad altijd een grote aantrekkingskracht op de mondiale jetset heeft uitgeoefend, zijn de prijzen er nogal hoog. De horecagelegenheden en winkels liggen aan een gezellige promenade. Sinds 1998 is het stadscentrum van Gstaad een autovrije zone.

Vakanties in Gstaad

Accommodaties in Gstaad

Wintersport Gstaad

Het wintersportgebied bij Gstaad begint min of meer bij het stadje zelf en ligt op hoogtes tussen 1000 en 3000 meter. De skipistes strekken zich uit over de hellingen van indrukwekkende sneeuwreuzen als de Geltenhorn en de Arpelistock. Deze maken deel uit van het bergmassief Wildhorn. Tijdens een wintersport in Gstaad kun je terecht op pistes die bij elkaar 220 km beslaan. Ongeveer 130 kilometer daarvan bestaat uit blauwe pistes en 60 kilometer is gereserveerd voor skiërs die de rode moeilijkheidsgraad beheersen. Voor ervaren wintersporters heeft het skioord zwarte afdalingen. Deze hebben een totale lengte van 30 kilometer.

Wandelen en langlaufen in Gstaad

Behalve om te skiën en te snowboarden, komen ook veel mensen voor hun wintersport naar Gstaad vanwege de goede langlauf- en wandelcondities. Als je in plaats van de ski’s ook graag de sneeuwschoenen onderbindt, zul je je hier uitstekend vermaken. De totale lengte van de beschikbare wandelpaden is met 205 kilometer bijna evenveel als het aantal pistekilometers. Ook langlaufers kunnen de nodige uitstapjes door het besneeuwde landschap maken. Tijdens je wintersport in Gstaad vind je in de omgeving loipes die bij elkaar 165 kilometer lang zijn. Naast ski- en snowboardlessen zijn er ook langlauflessen te volgen.

Overige faciliteiten

Wil je eens een dagje wat anders, dan kun je in en rond het stadje allerlei leuke activiteiten ondernemen. Het wintersportgebied beschikt bijvoorbeeld over een rodelbaan en je kunt middels snowraften ook in een rubberboot van de hellingen stuiven. Een meer authentieke manier van voortbeweging door de sneeuw is het boeken van een tocht met een hondenslee. Verder is er gelegenheid voor tennis, squash of zwemmen, waarna je kunt bijkomen in een massagesalon of sauna. Als je tijdens je wintersport in Gstaad het omvangrijke gebied van bovenaf wil bekijken, behoren een ballonvaart en paragliding tot de mogelijkheden.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Gstaad