Wintersport Grindelwald

In het oosten van het Zwitserse Berner Oberland ligt het plaatsje Grindelwald. Er wonen ruim 3700 mensen, waarmee het een van de grootste regionale skibestemmingen is. Het dorp Grindelwald is gericht op het toerisme met tientallen hotels en honderden vakantiechalets. Hoewel het een lange geschiedenis heeft, zijn het de bergen en de mogelijkheden voor wintersport die van Grindelwald zo’n populair vakantieoord maken. Het op iets meer dan 1000 meter hoogte gelegen dorp wordt omringd door de Jungfrau (4160 meter), de Mönch (4105 meter), de Fiescherhorn (4050 meter) en de Eiger (3970 meter). In de omgeving vind je het skigebied Jungfrau Region.

Vakanties in Grindelwald

Accommodaties in Grindelwald

Skiën Grindelwald

Tijdens een wintersport in Grindelwald kan je terecht op pistes op hoogtes tussen 1030 en 2970 meter. Vooral beginnende en lichtgevorderde skiliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben. De Jungfrau Region beschikt over afdalingen met een lengte van zo'n 200 kilometer. Rond de 80 kilometer daarvan bestaat uit blauwe pistes. Voor lichtgevorderde skiërs is er zo’n 90 kilometer aan rode pistes uitgezet. Het aantal zwarte pistes omvat 30 kilometer. Met het oog op een betere sneeuwzekerheid wordt deels gebruikgemaakt van sneeuwkanonnen. Daarnaast zijn er goede off-pistegebieden en voor freestylers op wintersport in Grindelwald zijn er meerdere snowparks.

Deelgebieden Jungfrau Region

Niet ver van Grindelwald ligt bij Wengen het skigebied Kleine Scheidegg-Männlichen dat deel uitmaakt van de Jungfrau Region. Het bevindt zich tussen 800 en 2470 meter hoogte en beschikt met de Jungfrau Joch op 3455 meter over het hoogst gelegen treinstation van Europa. Hier zijn vooral rode afdalingen, maar ook voor enkele tientallen kilometers aan blauwe en zwarte pistes. Het deelgebied First ligt op een hoogte tussen 1050 en 2500 meter. Tijdens je wintersport in Grindelwald kun je er skiën op tientallen kilometers aan blauwe, rode en zwarte pistes.

Meer dan skiën in Grindelwald

Naast skiën en snowboarden zijn in het gebied rond Grindelwald nog veel meer winterse activiteiten te ondernemen. Op de helling van de 2680 meter hoge Faulhorn ligt bijvoorbeeld de langste rodelbaan ter wereld. Deze strekt zich uit over 15 kilometer. Langlaufers vinden in de omgeving voor 30 kilometer aan loipes. Het door bergen gedomineerde landschap leent zich ook uitstekend voor wandelingen. Er zijn routes van in totaal 100 kilometer. In tegenstelling tot de meeste Zwitserse skioorden kun je op wintersport in Grindelwald bovendien redelijk goede après-skimogelijkheden verwachten. Het plaatsje beschikt over tientallen restaurants, aardig wat cafés en enkele clubs.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Grindelwald