Wintersport Adelboden

Het plaatsje Adelboden is een Zwitsers skiresort in het westen van het Berner Oberland. Het behoort tot de belangrijkste wintersportgebieden in deze streek. Het telt een kleine 3500 inwoners en heeft de sfeer van een traditioneel bergdorp. Chalets sieren de straten van het op 1350 meter hoogte gelegen dorp, dat nog grotendeels gevrijwaard is gebleven van al te massaal skitoerisme. Op wintersport in Adelboden hoef je dan ook geen trendy shops en dure boetieks te verwachten. Wat je er wel vindt, is een afwisselende vakantiebestemming waar activiteiten in de sneeuw centraal staan. Ook qua prijsniveau valt Adelboden niet tegen.

Vakanties in Adelboden

Accommodaties in Adelboden

Pistes van Adelboden

Je skiplezier begint enkele honderden meters lager dan het eigenlijke dorp. Een aantal afdalingen bevindt zich namelijk op 1075 meter hoogte. Daarboven ligt voor ruim 1000 meter aan wintersportmogelijkheden met de hoogste pistes op zo’n 2350 meter. De totale lengte aan afdalingen bedraagt 210 kilometer. Doordat 100 kilometer daarvan bestaat uit rode afdalingen, is een wintersport in Adelboden vooral interessant voor de gevorderde skiër. Beginners hoeven dit gebied echter niet te mijden. Er ligt ruim 90 kilometer aan blauwe pistes, vooral bij het met Adelboden verbonden skioord Lenk. Daarnaast is er nog een dikke 20 kilometer aan zwarte pistes voor zeer ervaren skiërs.

Andere sneeuwactiviteiten

Hoewel in de eerste plaats een snowboard- en skigebied, is een wintersport naar Adelboden ook een goede bestemming voor wandelaars. In de omgeving kunnen winterwandelingen worden gemaakt over paden die zich over meer dan 110 kilometer uitstrekken. Verder zijn er diverse langlaufloipes, waarvan een deel zich op relatief grote hoogte bevindt. Ook is er een rodelbaan en de mogelijkheid tot snowraften in een rubberboot. Een uitstapje met een hondenslee is ideaal voor als je op wintersport in Adelboden eens een wat minder inspannend dagje wilt inlassen. Het skioord heeft voorts wellnesscentra, een overdekt zwembad en een ijsbaan.

Uitgaan en overnachten in Adelboden

Ondanks de goede naam die Adelboden-Lenk op wintersportgebied heeft, zul je er geen levendige après-ski aantreffen. Voor naborrelen en vermaak in de avonduren ben je grotendeels aangewezen op de hotelbars, restaurants en cafés. Overigens kun je her en der ook wel op de pistes terecht, waar tevens relatief goedkope eettentjes te vinden zijn. Het dorp zelf heeft enkele tientallen bars en andere horecagelegenheden, alsmede een aantal discotheken en een bioscoop. Overnachten tijdens je wintersport in Adelboden kan in een van de 25 hotels. Verder beschikt het plaatsje over ongeveer 800 vakantiehuizen en groepsaccommodaties.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Adelboden