Wintersport Berner Oberland

Bern is een omvangrijk kanton in het midden van Zwitserland. De regio biedt plaats aan de hoofdstad van het land, de bondsstad Bern, en kenmerkt zich door rivierdalen, meren, heuvels, hoogvlaktes en bergen. Het Alpengebied in het zuiden van het kanton wordt aangeduid als het Berner Oberland en heeft de hoogste toppen van deze Zwitserse landstreek. Het dak van de Berner Alpen wordt gevormd door de 4275 meter hoge Finsteraarhorn, maar de Jungfrau van 4160 meter doet daar nauwelijks voor onder. Tijdens een wintersport in het Berner Oberland wachten je diverse grote skigebieden, compleet met snowboard-, langlauf- en wandelmogelijkheden.

Vakanties in Berner Oberland 110

Plaatsen in Berner Oberland

Populaire plaatsen in Berner Oberland

Vakantie Adelboden

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Adelboden

Vakantie Grindelwald

Kies uit 16 accommodaties.

Bekijk deze regio (16)
Vakantie Grindelwald

Belangrijkste skilocaties in Berner Oberland

De meest uitgebreide winterbestemming is Gstaad. Je vindt er zo’n 220 kilometer aan pistes, waaronder vooral veel blauwe afdalingen voor de beginnende skiër. Het stadje is erg toeristisch en heeft talloze winkels, designshops, kunstgaleries, restaurants en hotels. Het oostelijker gelegen skioord Adelboden beschikt over ruim 210 pistekilometers, waarbij vooral de rode pistes goed zijn vertegenwoordigd. Adelboden is wat kleiner en goedkoper dan Gstaad. Een derde belangrijk reisdoel voor een wintersport in het Berner Oberland is de Jungfrau Region, ten oosten van Adelboden. De 200 kilometer aan afdalingen bevinden zich vooral in de blauwe en rode categorie.

Kleinere wintersportgebieden

Er zijn verder nog een aantal minder bekende skiregio’s in het Berner Oberland. Een van de grootste daarvan is Meiringen-Hasliberg. Op hoogtes tussen 600 en 2400 meter ligt hier voor 60 kilometer aan pistes, waarvan ruim de helft is gereserveerd voor de gemiddelde skiliefhebber. Klewenalp is een bestemming met 40 pistekilometers, waar beginners en iets gevorderden goed aan hun trekken komen. Je kunt de wintersport in het Berner Oberland ook doorbrengen in Kandersteg. Bekend van de autotrein naar de skioorden in het naastgelegen kanton Wallis, heeft dit plaatsje zelf een beperkt skigebied met 12 kilometer aan blauwe en rode afdalingen.

Bereikbaarheid Berner Oberland

Hoewel het wegennet ter plekke beperkt is, is het Berner Oberland goed te bereiken. Na Bern volg je de Autobahn 6 richting het 30 kilometer verderop gelegen Thun. Deze stad vormt de toegangspoort tot wintersport in het Berner Oberland. Bij het plaatsje Wimmis vindt de A6 aansluiting op Nationalstrasse 11 die bij het knooppunt Lattigen overgaat in de Autobahn 8 naar Spiez. Vanaf Spiez zijn er diverse kleinere autowegen. Uiteraard kun je ook het vliegtuig naar de luchthaven Bern nemen. Er zijn voldoende spoorlijnen die je naar je bestemming voor wintersport in het Berner Oberland brengen.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Berner Oberland

Best beoordeelde vakanties

Grindelwalderhof

Grindelwalderhof

Central Hotel Wolter

Central Hotel Wolter

Mountain Hostel - Swiss Hostel

Mountain Hostel - Swiss Hostel

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Berner Oberland

Waldhotel Unspunnen

€ 1.200p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

Waldhotel Unspunnen

THE SUN&SOUL PANORAMA POP-UP HOTEL SOLSANA

€ 1.535p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

THE SUN&SOUL PANORAMA POP-UP HOTEL SOLSANA

Budget-Waldhotel Unspunnen

€ 1.091p.p.

Vertrek 24-08-2019
8 dagen

Budget-Waldhotel Unspunnen

Bekijk ook