Wintersport Reuzengebergte

In het noorden van Tsjechië, aan de grens met Polen, ligt het Reuzengebergte (Krkonose). De toppen van de bergen reiken tot een hoogte van 1.000 meter, tot de hoogste top van 1.602 meter van de berg Snezka. Het Reuzengebergte heeft een lengte van 60 kilometer en is 20 kilometer breed. In de winter is het gebied sneeuwzeker, en de temperatuur kan er dalen tot wel 35 graden onder nul. De sightseeing is er prachtig, van met sneeuw bedekte natuurlandschappen, gletsjers en berggebouwen (bouda’s) die in de sneeuw schitteren als ijspaleizen. Dat maakt wintersport in het Reuzengebergte een geweldige belevenis voor jong en oud.

Vakanties in het Reuzengebergte 3

Plaatsen in het Reuzengebergte

Populaire plaatsen in het Reuzengebergte

Vakantie Harrachov

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Harrachov

Vakantie Spindleruv Mlyn

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Spindleruv Mlyn

Skiën in het Reuzengebergte

Garanties kunnen natuurlijk nooit gegeven worden, maar het is vrijwel zeker dat er vanaf december tot en met eind maart/begin april een flink pak sneeuw ligt in het Reuzengebergte. Je kunt er vrijwel in het hele gebied skiën, maar de pistes zijn er wel minder steil in vergelijking met de pistes in de Alpen. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes, maar het Reuzengebergte is vooral geschikt voor de beginnende skiër en snowboarder. In de winter zijn er speciale routes uitgezet om te wandelen, of op de lange latten de omgeving te verkennen. Wintersport in het Reuzengebergte is een ideale manier om kennis te maken met verschillende activiteiten op het gebied van wintersport.

De Parel van het Reuzengebergte: Spindleruv Mlyn

De bekendste wintersportplaats in het Reuzengebergte is het schilderachtige bergdorp Spindleruv Mlyn, ook wel de Parel van het Reuzengebergte genoemd. Het trekt in de winter veel toeristen uit Duitsland en Nederland. Het dorp biedt veel wintersportfaciliteiten, om actief in de sneeuw bezig te zijn, maar ook daarna is het gezellig vertoeven in de knusse restaurantjes en sfeervolle après-skibars. Naast sneeuwpret valt hier nog meer te beleven. Op het gebied van sport is er tijdens de wintersport in het Reuzengebergte veel te doen, van paragliding tot een partijtje tennis of squash of een dagje naar het Aquapark.

Schilderachtige dorpjes met skifaciliteiten

Wintersport in het Reuzengebergte is qua natuur weer eens wat anders dan de natuur in de bekende wintersportgebieden. Je kunt hier voor relatief lagere kosten van een fantastische wintersportvakantie genieten. Schilderachtige dorpen bieden er een geweldig onderkomen en verschillende faciliteiten. In het westen ligt het sfeervolle skidorp Harrachow, met pistes voor beginners en uitdagende pistes voor gevorderden. Voor drie verschillende skigebieden met de langste afdaling bezoek je het plaatsje Rokytnice nad Jizerou. Pec pod Snezkou ligt in het grootste skigebied in het oosten en beschikt over pistes met verschillende moeilijkheidsgraden.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in het Reuzengebergte

Best beoordeelde vakanties

Hotel Praha


7.7

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Praha

SKIRESORT Hotel Omnia


8.5

28 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SKIRESORT Hotel Omnia

Hotel Olympie


6.4

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olympie

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Reuzengebergte

Harmony Club Hotel

€ 270p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Harmony Club Hotel

Hotel Aquapark

€ 240p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

67 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aquapark

Hotel Esprit

€ 86p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Esprit

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook