Wintersport Tsjechië

Tsjechië ligt in Centraal-Europa en heet officieel de Tsjechische Republiek. In zuiden grenst het land aan Oostenrijk, in het westen aan Duitsland, in het noorden aan Polen en in het oosten aan Slowakije. Sinds 1 januari 1993 is Tsjechië een zelfstandig land - daarvoor behoorde het tot Tsjecho-Slowakije. De meeste grenzen worden gevormd door middel van gebergten. Tevens heeft Tsjechië een paar grote rivieren, zoals de Elbe, de Moldau, de Berounka en de Sázava. Het klimaat behoort tot het Midden-Europese type, van het westen naar het oosten krijgt het steeds meer een continentaal karakter. En in de winter is er sneeuw in de berggebieden te vinden – ideaal voor wintersport in Tsjechië!

Vakanties in Tsjechië

Regio's in Tsjechië

Populaire regio's in Tsjechië

Skidorpen in Tsjechië

Wanneer je op zoek bent naar een voordelig land om te wintersporten is Tsjechië zeker het overwegen waard. De skipassen en accommodaties kosten relatief gezien weinig geld, zeker vergeleken met de Alpen. Het schilderachtige dorpje Harrachov is een favoriet onder wintersporters. Daarnaast zijn Rokytnice nad Jizerou en het grootste skidorp Spindleruv Mlyn favorieten. Bij een wintersport in Tsjechië is er dus keuze tussen kleine, gezellige dorpjes en de wat grotere dorpen waar meer te doen is. Het is maar waar je van houdt!

Skigebieden

In Tsjechië zijn de Spindleruv Mlyn, Rokytnice en Janske Lanze de meest populaire skigebieden. Ze hebben minder dan 30 kilometer piste en vooral beginnende wintersporters kunnen hier goed oefenen. Er zijn blauwe, rode en zwarte pistes. Ook kun je er langlaufen en gebruikmaken van mooie wandelroutes. Tijdens de wintersport in Tsjechië moet je eigenlijk in het Reuzengebergte zijn. De skigebieden liggen lager dan in de Alpen, maar ze zijn behoorlijk sneeuwzeker. Dit komt door het gunstige klimaat, waardoor er van december tot april een dik pak sneeuw ligt.

Tsjechië en cultuur

Van oorsprong is Tsjechië een katholiek land en viert het vooral de christelijke feesten. Tijdens het kerstfeest zijn er overal in het land kerststallen te bezoeken. Kerken, musea en theaters zijn het meeste in Praag te vinden. Hier zijn het Nationaal Museum, het Nationaal Theater, de Sint-Vituskathedraal en het concertgebouw Rudolfinum te vinden. In Tsjechië eten ze drie grote maaltijden per dag, waarvan het middageten de hoofdmaaltijd is. Dit wordt warm gegeten en bestaat meestal uit vlees met deegwaren of aardappels. Vis kom je relatief gezien weinig tegen in het land. Tijdens wintersport in Tsjechië kun je genieten van typisch Tsjechisch eten (zoals aardappelpannenkoeken), maar ook van gerechten die beïnvloed zijn door Oostenrijk en Hongarije.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Last minutes naar Tsjechië

Luxury Family Hotel Royal Palace

€ 627p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Luxury Family Hotel Royal Palace

Grand Majestic Plaza

€ 405p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Grand Majestic Plaza

Buddha-Bar Hotel Prague

€ 707p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Buddha-Bar Hotel Prague

Bekijk ook