Wintersport Sankt Anton am Arlberg

Dat wintersport in Sankt Anton am Arlberg prachtig is, dat is al jaren geen geheim meer. Dit Oostenrijkse wintersportgebied tussen de 1.284 en 1.304 meter hoogte is namelijk al heel lang favoriet bij het Nederlandse Koningshuis (later verhuisden zij meer naar Lech am Arlberg) en het Britse Koningshuis. Ook andere celebraties als Rowin Atkinson en Kim Wilde dalen hier met veel plezier af van de mooie pistes. Het is ook een sprookjesachtige plek met veel sneeuw, prachtige vergezichten en luxe hotels op of vlak bij de pistes.

Vakanties in Sankt Anton am Arlberg 2

Accommodaties in Sankt Anton am Arlberg

Prachtige bergen

Het skigebied voor wintersport in Sankt Anton am Arlberg omvat verschillende prachtige bergen waar je van af kunt dalen. Te beginnen bij de Arlberg zelf. Het is een prachtig wintersportgebied zonder al te veel bomen, zodat je ongestoord afdaalt. Ook de nabijgelegen Galzig, Arlbergpas en Feuerspitze zijn het bezoeken op de ski’s, je snowboard of wandelboots waard. De weidse natuurgebieden en de stilte zijn werkelijk prachtig. En je moet zeker naar Restaurant Ferwall gaan in Sankt Anton zelf. Dit restaurant heeft werkelijk een spectaculair uitzicht over het dal en een bergmeer. Het is er overigens heerlijk eten en genieten van typische Oostenrijkse specialiteiten.

Skigebied voor iedereen

Wintersport in Sankt Anton am Arlberg betekent skiplezier voor iedereen. De Arlberg is altijd sneeuwzeker; van de top tot aan het dorp heersen uitstekende pistecondities. Er zijn 87 kabelbanen en liften die je naar de top brengen. Dan begint de reis naar beneden. Je kunt kiezen uit maar liefst 305 kilometer aan afdalingen door de diepe sneeuw, over de geprepareerde pistes of langs uitdagende hellingen. Er zijn veel blauwe en rode pistes, zodat beginners en gevorderden veel plezier zullen beleven aan hun wintersport in Sankt Anton am Arlberg. En er zijn verscheidene skischolen voor jong en oud die je helpen de techniek onder de knie te krijgen.

Accommodaties in Sankt Anton am Arlberg

Veel hotels vind je tijdens je wintersport Sankt Anton am Arlberg op of direct aan de piste. Zo kun je na een dagje afdalen zelfs naar je vakantieadres terugskiën of snowboarden. De luxe hotels maken je verblijf tijdens je wintersport in Sankt Anton am Arlberg helemaal compleet. Kies eens voor een hotel met wellnesscentrum en laat je na een dag skiën lekker verwennen in de spa of op de massagetafel. Andere hotels zijn voorzien van een overdekt zwembad waar je ook je spieren laat uitrusten door rustig wat baantjes te zwemmen of lekker met de kinderen te spelen. Sommige hotels hebben zelfs activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen en ruime familiekamers.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Sankt Anton am Arlberg

Best beoordeelde vakanties

Hotel Arlberg


8.9

19 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Arlberg

Hotel Mooserkreuz


6.7

45 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mooserkreuz