Wintersport Obergurgl

In Tirol ligt het gemoedelijke kerkdorp Obergurgl, waar liefhebbers van wintersport en van rust graag terugkomen. Gelegen op 1930 meter hoogte is Obergurgl het hoogte kerkdorp van Oostenrijk. De ligging maakt de plek sneeuwzeker. Natuurlijk heeft het authentieke, zoals op veel plaatsen, hier plaatsgemaakt voor het toerisme. Toch komt er een andere doelgroep af op Obergurgl. Een kleine après-ski, voldoende voorzieningen voor een vakantieweek, een leuk kinderland en een uitdagend skigebied maken wintersport in Obergurgl voor herhaling vatbaar. De prijzen zijn niet de laagste, maar daar krijg je kwaliteit voor terug.

Vakanties in Obergurgl 2

Accommodaties in Obergurgl

Skigebied Obergurgl-Hochgurgl

Obergurgl wordt vaak samen met buurdorp Hochgurgl genoemd, omdat ze samen het skigebied delen. Er ligt 110 kilometer aan afdalingen in dit gebied en de hoogte zorgt ervoor dat jouw wintersport in Obergurgl sneeuwzeker is. Ondanks deze goede condities is het er niet zo druk bij de liften en op de piste, zelfs niet in het piekseizoen. Van de 110 kilometer pistes is ongeveer 55 kilometer rode piste, 35 kilometer blauwe piste en zo'n 20 kilometer is zwart. Een van de uitdagende bucketpistes vind je er ook, de Hohe Mut. Vanaf Hochgurgl heb je prachtig uitzicht over de omgeving en kun je zo ver als in Italië kijken.

Familiewintersport

Als je op zoek bent naar een bestemming om met je kinderen te gaan skiën, dan is wintersport in Obergurgl een goed idee. Er ligt een onwijs leuk kinderland in het dorp. Er staan daarnaast voldoende skileraren ter beschikking en er zijn ook Nederlands sprekende leraren bij. Wil je een dagje zelf op ontdekkingstocht dan is er betrouwbare kinderopvang in het dorp, zodat je kinderen fijn kunnen spelen. Willen ze echter mee de piste op, dan zijn er ook kinderliften beschikbaar.

Buiten de piste in Obergurgl

Ook buiten de pistes is er in en rondom het dorp Obergurlg voldoende te beleven. De après-ski is niet groot, maar wel zeer gezellig. Ga na de sneeuwpret naar s'Faßl of buurman Sölden voor hossen en drank. Verder zorgen een rodelbaan en een ijsbaan voor de nodige afwisseling. Wil je tijdens je wintersport in Obergurgl ook wat ontspannen? Je vindt er een sauna, een massagesalon, een zwembad en een zonnebank voor tijdens de sneeuwvrije uurtjes. In de omgeving vind je verder Hochgurgl, een dorp dat meer uitgegroeid is tot een wintersportbestemming gericht op toeristen. Zodoende zijn hier meer winkels, grotere hotels en restaurants.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Obergurgl

Best beoordeelde vakanties

Hotel Enzian


8.7

23 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Enzian

Hotel Austria/Bellevue


8.5

49 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Austria/Bellevue

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Obergurgl

Hotel Enzian

€ 847p.p.

Vertrek 08-02-2020
8 dagen
Half pension

23 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Enzian

Hotel Austria/Bellevue

€ 1.036p.p.

Vertrek 08-02-2020
8 dagen
Half pension

49 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Austria/Bellevue

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook