Wintersport Ischgl

In de wintermaanden is Ischgl een waar skiparadijs. Met sneeuwzekere pistes en een levendige après-skicultuur ben je tijdens een wintersport in Ischgl van één ding verzekerd: je hoeft je geen moment te vervelen. Enerzijds vind je er de klassieke, karakteristieke uitingen van de Tiroolse cultuur, maar tegelijkertijd kan je er ook uitstekend feestjes vieren. Het is de combinatie van deze twee aspecten, rustiek en levendig, die Ischgl tot zo'n unieke wintersportbestemming maakt. De moderne faciliteiten en de uitstekende pistes zijn vervolgens de kers op de taart die Ischgl een must maken voor elke ski- of snowboardliefhebber.

Vakanties in Ischgl 3

Accommodaties in Ischgl

Muziek en avondleven van Ischgl

Op wintersport in Ischgl hoef je na het vallen van de avond nog niet terug naar je hotel of appartement. Een volle kalender met concerten, feesten en festivals maken dat je er, desgewenst, tot in de vroege uurtjes op stap kan gaan. Hoewel de clubs en discotheken voor velen een grote trekpleister zijn, is wintersport in Ischgl meer dan enkel wilde feesten. Zo vinden er gerenommeerde evenementen zoals het Ischgl Sneeuw Sculptuur Festival en de Skiërs World Cup of Cuisine plaats. Al met al een brede selectie vermaak voor jong en oud, waaraan je met het hele gezin veel plezier zult beleven.

Pistes en andere wintersportfaciliteiten

Je zou het dankzij de lange avonden haast vergeten, maar een wintersport in Ischgl draait natuurlijk hoofdzakelijk om wintersport. Er lijkt geen einde te komen aan de uitgestrekte pistes die, dankzij de gunstige ligging in Tirol, sneeuwzeker zijn. Je bevindt je hier dan ook in een van de grootste, mooiste skigebieden van Europa waar zowel beginnende als gevorderde wintersporters hun hart op kunnen halen. Zijn de imposante pistes nog een stap te ver? Dan trek je een paar sneeuwschoenen aan om een van de vele mooie wandelroutes te verkennen.

Eten en drinken in Ischgl

Voor een drankje hoef je in Ischgl nooit lang te zoeken, maar ook op culinair gebied is er van alles te beleven. De populariteit van het gebied bij zowel gezinnen als jongeren heeft ervoor gezorgd dat er voor iedere portemonnee goed te eten is. Een pizzeria of fastfoodrestaurant is zo gevonden, maar dit lijkt niet ten koste te gaan van lokale specialiteiten of culinaire hoogstandjes uit het hogere segment. Zo tref je er talloze luxe restaurants en traditionele gasthuizen of 'Stuben' aan waar je de authentieke gerechten uit het gebied kan ontdekken. Probeer ook zeker een stukje van de lokale Paznauner Almkäse, een lokale kaas die er zeer populair is.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Ischgl

Best beoordeelde vakanties

Hotel St. Nikolaus


8.8

13 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel St. Nikolaus

Hotel Victoria


8.6

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Victoria

Appartementen Versalerhof


8.2

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Versalerhof