Wintersport Hippach

Aan de westzijde van de rivier Ziller, helemaal achterin het Zillertal, ligt het gemoedelijke plaatsje Hippach. Vaak worden Hippach en buurdorp Schwendau in één adem genoemd. Vanaf Hippach kun je niet alleen skigebied Ski Zillertal 3000 ontdekken, maar je kunt ook aan de andere kant van de Ziller het skigebied Zillertal Arena verkennen. Hoewel Hippach een rustig dorp is, biedt het door de ideale ligging in het dal, namelijk tussen twee skigebieden en grote plaatsen als Mayrhofen en Gerlos, veel opties en variatie. Wintersport in Hippach is geschikt voor elke wintersporter en ieder beschikbaar budget. Vanaf de snelweg zit je nog ongeveer 26 kilometer in de auto op een filegevoelig stuk.

Vakanties in Hippach 2

Accommodaties in Hippach

Skigebied Zillertal 3000

Hippach heeft aan de westzijde een directe aansluiting met Zillertal 3000. Een achtpersoonsgondel brengt je naar Horberg. Vanaf deze plek kun je richting Mayrhofen, Finkenberg en Tux. Het hoogste punt van Zillertal 3000 ligt op 2500 meter en daardoor is het gebied behoorlijk sneeuwzeker. Er staan daarnaast ook voldoende sneeuwkanonnen om bij te sneeuwen. Voor topcondities zoek je de gletsjer Hintertuxer op, waar je 365 dagen per jaar terechtkunt op de lange latten. Zillertal 3000 kenmerkt zich door weinig vlakke stukken en goed verbonden pistes. De dalafdaling is overigens een zwarte piste, iets om rekening mee te houden voordat je een wintersport in Hippach boekt.

Skigebied Zillertal Arena

Aan de andere kant van de Ziller ligt skigebied Zillertal Arena, dat bekendstaat om de vele skihutten, funparks, kinderlanden en een grote variatie aan afdalingen. Dit gebied is enorm populair bij de Nederlanders. Het hoogste punt ligt op zo'n 2500 meter, waardoor een gedeelte van Zillertal Arena sneeuwzeker is. Je vindt in dit moderne skigebied moderne en snelle liften, gondels en vele sneeuwkanonnen. Ga je op wintersport naar Hippach, dan heb je nog eens 143 kilometer extra afdalingen ter beschikking. Hiervan is ruim 60% rode piste en 30% blauw. Een klein gedeelte is voor de experts.

Buiten de piste in Hippach

Ga je op wintersport naar Hippach, verwacht dan geen uitbundige après-ski, maar een gemoedelijke sfeer. De Pink Panther is een populaire plek om te dansen en te drinken na het skiën. Echt doorzakken doe je in een van de berghutten, Mayrhofen of Gerlos. Er zijn voldoende faciliteiten voor een vakantieweek: restaurants, bars, een discotheek, een supermarkt, een bakker en een bank. Tegen zeer schappelijke prijzen kun je hier goed uit de voeten. Verder is er een zwembad, een rodelbaan en een sauna te vinden voor de nodige ontspanning.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Hippach

Best beoordeelde vakanties

Hotel Kirchbichlhof


9.6

42 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kirchbichlhof

Hotel Neue Post


8.9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neue Post

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Hippach

Hotel Kirchbichlhof

€ 385p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

42 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kirchbichlhof

Hotel Neue Post

€ 543p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Half pension

53 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neue Post

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook