Wintersport Gerlos

Gerlos is voor vele Nederlandse wintersportfanaten een thuis weg van huis. Het is een van de bekendste après-skiplaatsen, met een oer-Hollandse sfeer. Zo werkt er veel Nederlandstalig personeel op de accommodaties en zijn er voldoende Nederlandse skileraren. Maar je wintersport in Gerlos is natuurlijk meer dan après-ski. Gerlos, dat op 1.300 meter hoogte ligt, ligt aan een lange, drukke straat met lintbebouwing. Als middelgrote skiplaats biedt Gerlos, dat aangesloten is op de Zillertal Arena, toegang tot zo'n 144 kilometer aan pistes voor elk niveau. Ook de omgeving is erg interessant voor de wintersportliefhebber: langlaufen, wandelen, rodelen en freestylen. Door de hoogte en ligging ben je bijna het gehele seizoen verzekerd van sneeuw.

Vakanties in Gerlos 1

Accommodaties in Gerlos

Zillertal Arena

De 144 kilometer afdalingen van de Zillertal Arena is onderverdeeld in een derde blauwe pistes, twee derde rode pistes en een klein deel zwarte pistes. Daarnaast ligt tegen Gerlos een grote oefenweide dat een geweldige uitkomst is voor beginners, families en de kleintjes. Het gehele skigebied Zillertal Arena ligt op een bergrug van zo'n 20 kilometer breed en is eigenlijk de verbinding tussen Tirol en Salzburgerland. Op de grens van Salzburgerland ligt het chaletdorp Königsleiten dat evenals Gerlos hoog op de berghelling ligt. Vanuit Königsleiten zijn vooral de rode en zwarte afdalingen te bereiken. Wintersport in Gerlos is er dus voor elke niveau.

Après-ski in Gerlos

De befaamde après-ski van Gerlos: you love it or you hate it. Gerlos wordt niet voor niks de après-skihoofdstad van de Alpen genoemd. Veel Nederlandse artiesten vinden in het wintersportseizoen hun weg naar Gerlos. In het seizoen is ongeveer 70% van de vakantiegangers in Gerlos van Nederlandse afkomst. Dat maakt wintersport in Gerlos uniek en gezellig. De prijzen van de drank zijn ondanks de populariteit van de plaats met beide benen op de grond blijven staan. Je kunt er overigens niet alleen goed drinken; er zijn talloze restaurants in het dorp en langs de pistes die een goede maaltijd bieden.

Wintersport voor kinderen

Tegenover de uitbundige après-ski staat de gastvrijheid voor kinderen. Kinderen kunnen skiles volgen in Gerlos zelf, in de oefenweide. Er zijn voldoende Nederlandstalige ski-instructeurs die met passie lesgeven aan de allerkleinsten. Daarnaast is er kinderland voor vertier en vermaak. De gevorderde kinderen kunnen uitwijken naar de Gerlosplatte. Hier kunnen zij tijdens de wintersport in Gerlos genieten van simpele afdalingen zonder begeleiding en zonder te verdwalen. Overigens zijn in het hele skigebied Zillertal vele rodelbanen te vinden; spannend en leuk voor jong en oud!

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Gerlos

Best beoordeelde vakanties

Hotel Jägerhof


8.8

94 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Jägerhof