Wintersport Tirol

Tirol is een deelstaat in het westen van Oostenrijk. De staat ligt aan Zwitserland, Duitsland en Italië, en de hoofdstad is Innsbruck. Innsbruck is een leuke stad om te winkelen en je vindt er het beroemde Gouden Dak. Tirol telt ongeveer 704.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 12.000 km². De cultuur in Tirol is heel gevarieerd door de geschiedenis van het land. Je kunt er zowel Romeinse theaters als kerken in barokstijl tegenkomen. Nog zo'n trekje waar Tirol om bekend staat, is natuurlijk de jodelmuziek. In restaurants, winkels of cafés tijdens je wintersport in Tirol kun je er niet omheen.

Vakanties in Tirol 284

Plaatsen in Tirol

Populaire plaatsen in Tirol

Populariteit van Tirol

Tirol is heel populair, met name onder de wintersporters. Dat is ook niet zo gek, aangezien het in het hart van de Oostenrijkse Alpen ligt. Ervaren skiërs die op wintersport naar Tirol gaan om zo veel mogelijk kilometers af te leggen of mensen die meer voor de gezelligheid (en het après-skiën) komen; het is zo groot dat er voor ieder wat wils is. Toch is het ook een populaire vakantiebestemming tijdens de zomer. De Achensee is een groot meer in Tirol waar menig zwem-, surf-, zeil- en visliefhebbers hun hart op kunnen halen.

Natuur

Tijdens de wintersport in Tirol kijk je werkelijk waar je ogen uit. Zo kent het een prachtige natuur die je niet snel meer zal vergeten. Het landschap heeft enorm veel bergen, waardoor er heel veel hoogteverschil is. Echt schitterend! Verder beschikt Tirol over de mooiste meren en oevers, dus maak eens een lange wandeling door de natuur. Naast de mooie natuur zijn er in Tirol ook heel veel diersoorten te vinden. Als je geluk hebt, zie je tijdens je vakantie bijvoorbeeld een edelhert of een lynx in de verte lopen, of misschien vliegt er wel een adelaar over je heen.

Eten en drinken in Tirol

De keuken van Tirol is vrij zwaar en kent veel traditionele gerechten. Spek, kalfslever, worst, aardappelen en room zijn etenswaren die veel worden gegeten in dit gebied. Een bekende specialiteit is de speckknödel. Dit zijn deegballen die gemaakt zijn van onder andere melk, brood, uien, eieren en spek. Een ander traditioneel gerecht is Tiroler gröstl, een heerlijke schotel met rundvlees. In Tirol wordt ook veel wijn en bier gedronken, en natuurlijk zijn daarnaast de welbekende apfelstrudel en sachertorte niet weg te denken. Een wintersport in Tirol staat zonder meer in het teken van lekker eten en drinken.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Tirol

Best beoordeelde vakanties

TUI BLUE Fieberbrunn (former Austria Trend Hotel)

TUI BLUE Fieberbrunn (former Austria Trend Hotel)

DoubleTree by Hilton Hotel Flagstaff

DoubleTree by Hilton Hotel Flagstaff

Hotel Seespitz

Hotel Seespitz

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Tirol

Alpinium

€ 4.760p.p.

Vertrek 03-08-2019
8 dagen

Alpinium

Aparthotel Krösbacher

€ 586p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen

Aparthotel Krösbacher

Hotel Schwarzer Adler

€ 337p.p.

Vertrek 30-08-2019
4 dagen

Hotel Schwarzer Adler

Bekijk ook