Wintersport Wagrain

Wagrain ligt in het skigebied Salzburger Sportwelt en is een erg zonnige wintersportbestemming. Het gezellige Oostenrijkse dorp heeft meer faciliteiten dan het gemiddelde skidorp. Zo bevindt er zich een groot zwembadcomplex met sauna, glijbanen en waterkanonnen. Doordat de skibus er om het kwartier rijdt, wacht je bovendien nooit lang tijdens je wintersport in Wagrain. De après-ski in het dorp is bovendien bijzonder gezellig en ook het eten op de piste is uitstekend.

Vakanties in Wagrain 1

Accommodaties in Wagrain

Skiën en snowboarden in Wagrain

Wagrain is zeer goed bereikbaar. Het dorp heeft een mooie locatie in het midden van het skigebied en door middel van de skiliften kun je snel de piste op tijdens je wintersport in Wagrain. Er is een totaal van 225 kilometer aan pistes, waarvan 95 kilometer blauw, 120 kilometer rood en slechts 10 kilometer zwart is. Dit maakt het tot een uitstekend skigebied voor beginnende en lichtgevorderde skiërs. Er zijn geen noemenswaardige vlakke stukken op de pistes, ideaal om te snowboarden. Wil je off-piste skiën dan kan dat in Zauchensee. Vroeger bestond het probleem dat je een skibus moest nemen tussen de verschillende deelgebieden in Salzburger Sportwelt, maar nu zorgt de G-Link lift voor een verbinding over het dal tussen beide gebieden.

Overige activiteiten in Wagrain

Het dorp is zeer kindvriendelijk, onder andere dankzij het eigen kinderland en zwemparadijs. Er gaat een cabinebaan naar Flachau en halverwege kunnen kinderen ook spelen in de sneeuwspeeltuin met kinderliften. Naast de pistes en het indoor zwemparadijs is er nog meer mogelijk op het gebied van wintersport in Wagrain. In het grote skigebied Salzburger Sportwelt kan men uitstekend langlaufen, rodelen en winterwandelen. Het mooie gebied en het knusse dorp vragen erom om te voet verkend te worden en je kunt er de mooiste foto’s maken. Daarnaast kun je sleeën en ijsklimmen, dus vervelen zul je je zeker niet. Het gebied leent zich bovendien uitstekend voor tochten.

Faciliteiten

Wagrain is een redelijk groot dorp en biedt daarom meer faciliteiten dan menig ander wintersportdorp in Oostenrijk. Hierdoor heerst er een gezellige sfeer en dat is ook in de après-ski merkbaar. Het is er niet zo bruisend als in Flachau, maar je kunt er gezellig samen ontspannen in een van de vele bars. Eten doe je in een van de grote pisterestaurants of in een restaurant in Wagrain zelf, waar je kunt genieten van heerlijke Oostenrijkse gerechten. Met een gemiddeld prijsniveau is een wintersport in Wagrain erg betaalbaar.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Wagrain

Best beoordeelde vakanties

Sporthotel Wagrain


9.1

172 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sporthotel Wagrain

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Wagrain

Familievakantie Hoch 2

€ 210p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

Familievakantie Hoch 2

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook