Wintersport Saalbach

Met 270 kilometers aan skipistes voor de deur, een wervelende après-skicultuur, volop accommodatie voor elke portemonnee, familiebuffetten, funparken en sneeuwkanonnen zul je je tijdens je wintersport in Saalbach geen seconde vervelen. Saalbach en Hinterglemm worden vaak in één adem genoemd, omdat ze door de jaren heen meer naar elkaar toe zijn gegroeid. Het zijn nog steeds twee aparte dorpen, waarvan Saalbach duidelijk luxer en mondainer is. Dat wil niet zeggen dat je er met een kleiner budget niet terecht kunt! Saalbach heeft voor iedere wintersportganger een plek, zelfs een stukje buiten het knusse centrum, waar je gemakkelijk met de skibus kunt komen.

Vakanties in Saalbach

Accommodaties in Saalbach

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het enorme skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat aan je voeten ligt wanneer je op wintersport in Saalbach gaat, is voorzien van 270 kilometers afdalingen. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 2.200 meter, en dat wil zeggen dat er op sommige momenten een sneeuwkanon nodig is om de condities te verbeteren. Gelukkig staan er zo'n 400 stuks in het gebied. Verder zijn er meer dan voldoende moderne liften en gondels om je naar het begin van een piste te brengen. Je ziet voornamelijk blauw en rood en een enkele zwarte piste voorbij komen.

Après-ski in Saalbach

Je kunt er in Saalbach moeilijk omheen; met meer dan 50 skihutten in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is après-ski een belangrijk onderdeel van de dag. Ook in Saalbach zelf kun je terecht voor een dansje en een drankje na je inspanningen op de piste. Zo'n 30 bars, café's en discotheken doen de deuren voor je open in het seizoen. Al vroeg in de middag wordt de muziek ingezet, en pas laat op de avond gaat de dj naar huis. Wil je nog wat langer doorzakken? Dan kun je in de nachtelijke uurtjes terecht in Hinterglemm. Wintersport in Saalbach bezorgt je niet alleen een sportieve sensatie.

Buiten de pistes

Ook als après-ski niet het belangrijkste onderdeel van je wintersport is, kun je met een gerust hart op wintersport in Saalbach. Families zijn meer dan welkom in het dorp. Er zijn verschillende hotels die speciale arrangementen hebben en er is voldoende plek in speelweides voor de kleintjes om in veiligheid te oefenen. Verder kun je je vermaken met de winkeltjes in het dorp, de fitness, de sauna en de rodelbaan. Of geniet van de adembenemende vergezichten vanaf een van de vele wandelroutes. Ben je benieuwd hoe het skigebied er van boven uitziet, dan biedt paragliden uitkomst.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Saalbach