Wintersport Hinterglemm

Wie Hinterglemm zegt, zegt wintersport voor Hollanders. Hoewel die reputatie zo langzaam aan wat aan het veranderen is: tegenwoordig komen er door de komst van grotere hotels en een lokaal casino ook wat andere nationaliteiten op af. Die diversiteit komt de sfeer ten goede. Hinterglemm is een kleiner broertje van Saalbach, beide aangesloten op het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Saalbach is mondainer, Hinterglemm is dorpser. Het autoluwe dorp herbergt in de winter vele Nederlanders die komen skiën, snowboarden, langlaufen en hossen. De après-ski is bijna niet te evenaren, heerlijk Hollands. Hinterglemm is niet alleen voor après-skiliefhebbers; wintersport in Hinterglemm is er ook voor families.

Vakanties in Hinterglemm 8

Accommodaties in Hinterglemm

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een enorm skigebied heb je tot je beschikking op wintersport in Hinterglemm. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een skigebied met 270 kilometers afdalingen, waarvan de pieken allemaal rondom de 2.000 meter hoogte zitten (met één uitschieter: de Leogang Steinberge met 2.634 meter). Het skicircus doet zijn naam eer aan. Funparks, buckelpistes, funcross, een nachtpark, speedpistes en een gitzwarte afdaling zorgen voor adrenalinekicks en adembenemende uitzichten. Sinds winter 2015/2016 heb je ook toegang tot Fierbrunn, het gebied dat erg populair is bij families en freestylers.

Après-ski in Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm bieden beiden een grote variëteit aan bars, cafés en discotheken, waarbij Hinterglemm de eerste plaats in beslag neemt qua sfeer. Na een sportief dagje belanden vele wintersporters in een van de 50 skihutten in het skicircus. Hinterglemm telt daar nog eens 40 cafés, bars en discotheken bij op. Er zijn twee plekken die echter uitschieten en dat zijn Goaßstall en Tanzhimmel. Voor grotere dans- en muziekevenementen kun je terecht in het skicircus. Heb je niets met après-ski, dan kun je in de avonduren lekker freestylen in het Nightpark. Wintersport in Hinterglemm is een skivakantie om nooit te vergeten.

Familiewintersport

Maar laat de après-skicultuur je niet afschrikken! Families zijn er meer dan welkom, dus neem je kinderen zeker mee op wintersport in Hinterglemm. Er zijn verschillende oefenweides om de techniek en het gevoel onder de knie te krijgen, meer dan voldoende skileraren, speciale kinderskiliften en een kinderland. Buiten de pistes is er een vier kilometer lange rodelbaan die je niet mag missen. Deze is tot in de avonduren verlicht. Je vindt er een baan voor snowtubing, prachtige wandelroutes en een ijsbaan. Voor de allerkleinsten is de opvang goed geregeld middels een kinderopvang en een kindercrèche.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Hinterglemm

Best beoordeelde vakanties

Hotel Alpin Juwel


9.6

75 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpin Juwel

Adler Resort


9

279 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Adler Resort

Hotel Alpina


8

42 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpina

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Hinterglemm

Sport- & Wohlfühlhotel Hasenauer

€ 486p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sport- & Wohlfühlhotel Hasenauer

Hotel Sonnblick

€ 312p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sonnblick

Hotel Alpin Juwel

€ 704p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

75 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpin Juwel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook