Wintersport Flachau

Flachau is een klein dorp dat zowel gezinnen met kinderen als groepen vrienden met een voorliefde voor après-ski trekt. Flachau heeft een goede ligging, zowel ten opzichte van het skigebied Salzburger Sportwelt, als ten opzichte van de snelweg. Omdat het direct aan de snelweg ligt, blijven haarspeldbochten je bespaard als je het dorp met de auto wilt bereiken. De ligging ten opzichte van het skigebied zorgt ervoor dat je niet ver hoeft te lopen naar een skilift tijdens je wintersport in Flachau. Bovendien heb je maar liefst drie snelle, moderne liften op loopafstand. Met een uitbundige après-ski, vele skischolen, oefenweides, een perfecte ligging en heerlijk eten is Flachau een bestemming die je als sneeuwliefhebber zeker niet mag overslaan.

Vakanties in Flachau 6

Accommodaties in Flachau

Skigebied Salzburger Sportwelt

Midden in het behoorlijke skigebied Salzburger Sportwelt ligt het kleine, maar fijne dorp Flachau. Ga je op wintersport in Flachau, dan heb je zo'n 225 kilometer aan afdalingen tot je beschikking. Meer dan de helft van de pistes is rood, iets minder dan de helft is blauw en een klein gedeelte van deze 225 kilometer is zwart. Dat maakt het gebied voor beginners en licht gevorderden toegankelijk. Salzburger Sportwelt is een modern gebied, met veel diversiteit in pistes. De aangesloten dorpjes zijn niet massaal en erg gezellig. Om een dagtocht te maken tussen de verschillende deelgebieden zul je een skibus moeten nemen, omdat het niet helemaal naadloos op elkaar aansluit.

Buiten de piste van Flachau

Ondanks dat de dorpskern van Flachau niet veel meer is dan een straat met lintbebouwing is de après-ski toch zeker noemenswaardig. Vanaf het einde van de sportdag, rond 16.00 uur, is het feest voor iedereen. Kinderen, jongeren en ouders hossen en zingen met elkaar onder het genot van een drankje. Voor de liefhebbers: het gaat tot ver in de avond door. 's Avonds zijn er nog allerlei activiteiten te ondernemen als snowtubing, fakkelwandelingen en rodelen. En er is een aantal keer per week een verlichte piste open in de avonduren. Je verveelt je nooit tijdens de wintersport in Flachau.

Familiewintersport

Kinderen zijn meer dan welkom voor wintersport in Flachau. Dicht bij de kern van het dorp vind je verschillende oefenweides, er zijn meerdere kinderlanden en er zijn verschillende skischolen die jouw kleintjes les kunnen geven. Er zijn ook scholen met Nederlands sprekende leraren. Er is een skischool vernoemd naar de meervoudig Olympisch kampioen Hermann Maier, die opgroeide in Flachau. Er ligt overigens ook een piste met deze naam.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Flachau

Best beoordeelde vakanties

Hotel Alpenwelt


9

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpenwelt

Hotel Tauernhof


8.3

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Tauernhof

Hotel-Gasthof Wieseneck


9

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel-Gasthof Wieseneck

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Flachau

Hotel Tauernhof

€ 277p.p.

Vertrek 19-09-2019
4 dagen
Vol pension

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Tauernhof

Hotel-Gasthof Wieseneck

€ 294p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

166 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel-Gasthof Wieseneck

Appartementen Holzmannhof

€ 252p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Holzmannhof

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook