Wintersport Filzmoos

Maak je plannen om met het gezin op de lange latten te staan komend seizoen? Denk dan eens aan Filzmoos. Deze kleine parel ligt in het uiterste oosten van het skigebied Salzburger Sportwelt en is vooral geliefd bij families. Filzmoos heeft een gunstige ligging ten opzichte van de snelweg, waardoor het gemakkelijk te bereiken is met de auto. Het is een behoorlijk sneeuwzekere bestemming en het trekt ook al jaren wandelaars en langlaufers vanwege de prachtige wandelroutes en het uitgestrekte loipenetwerk. Ook uniek voor dit dorp zijn de ballonvaarten en sleehondentochten. Wintersport in Filzmoos is er niet alleen voor families, maar ook après-skiliefhebbers vinden hun weg naar Filzmoos.

Vakanties in Filzmoos 2

Accommodaties in Filzmoos

Filzmoos, Salzburger Welt en Ski Amadé

Filzmoos zelf heeft een vrij beperkt skigebied van ongeveer 10 kilometer aan afdalingen. Deze brede, blauwe afdalingen zijn populair bij gezinnen en beginners. Filzmoos ligt echter tegen het grotere Salzburger Sportwelt aan, waar je 250 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes tot je beschikking hebt. En Salzburger Sportwelt is samen met vier andere gebieden onderdeel van het grootse Ski Amadé: een gebied met 750 kilometer aan afdalingen. Je zult echter gebruik moeten maken van de auto of skibus om zowel Salzburger Sportwelt als Ski Amadé te bereiken. Heb je wilde plannen voor je wintersport in Filzmoos, dan is er een skipas verkrijgbaar voor het volledige gebied Ski Amadé.

Familiewintersport

Ga je met de kindjes op wintersport naar Filzmoos, dan zul je niets tekortkomen. Er is kinderopvang en een kindercrèche voor de allerkleinsten, zodat je kinderen in goede handen zijn als je er zelf een dagje op uit wilt. Voor de skiënde kinderen zijn er verschillende skischolen en eenvoudige afdalingen. Verder worden de kinderen in Filzmoos vergezeld door Bärtl de Beer, de grote beer die door de week allerlei amusement verzorgt. En natuurlijk mag een kinderrestaurant niet ontbreken op deze prettige bestemming.

Buiten de pistes in Filzmoos

In en rond het kleine, maar gezellige dorp Filzmoos is er genoeg te beleven en te ondernemen. Er ligt een netwerk van zo'n 50 kilometer aan prachtige wandelroutes rondom het dorp. Ook langlaufers kunnen hun hart ophalen op deze sneeuwzekere wintersportbestemming. Zo'n 45 kilometer aan loipes liggen voor je klaar. Heb je de Alpen altijd al eens van boven willen bekijken? Zorg dan dat je in de startblokken staat als de luchtballonnen vertrekken. Niet te massaal, maar wel reuze gezellig is de après-ski in Filzmoos. Wintersport in Filzmoos is een aanrader voor sneeuwliefhebbers, fervente sporters en families.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Filzmoos

Best beoordeelde vakanties

Hotel Hanneshof


7.8

49 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hanneshof

Familienhotel Filzmooserhof


7.1

63 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familienhotel Filzmooserhof

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Filzmoos

Hotel am Sonnenhügel

€ 330p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Half pension

Hotel am Sonnenhügel

Hotel Hanneshof

€ 294p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Half pension

49 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hanneshof

Familienhotel Filzmooserhof

€ 679p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
All inclusive

63 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Familienhotel Filzmooserhof

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook