Wintersport Oostenrijk

Of je komend seizoen nu voor de eerste keer op de lange latten staat, fervent langlaufer of kampioen snowboarder bent; Oostenrijk vervult alle wintersportwensen. Niet voor niets is Oostenrijk de meest populaire wintersportbestemming. Een voorgenomen wintersport in Oostenrijk betekent keuzes maken. Kies je voor een pittoresk skidorp met gezellige après-ski? Of een groot skigebied voorzien van alle gemakken en een ruimere keuze uit pistes? Ook in type accommodatie is er veel te kiezen. Indien je op gezinsvakantie gaat, wil je wellicht rekening houden met kleine kinderen. Ook aan hen is op veel plekken gedacht. Hoe veel garantie wil je op sneeuw?

Vakanties in Oostenrijk 294

Regio's in Oostenrijk

Populaire regio's in Oostenrijk

Vakantie Tirol

Kies uit 136 accommodaties.

Bekijk deze regio (136)
Vakantie Tirol

Vakantie Salzburgerland

Kies uit 100 accommodaties.

Bekijk deze regio (100)
Vakantie Salzburgerland

Vakantie Stiermarken

Kies uit 13 accommodaties.

Bekijk deze regio (13)
Vakantie Stiermarken

Sneeuwzekerheid van Oostenrijk

De condities voor wintersport in Oostenrijk zijn onder andere afhankelijk van het seizoen, de hoogte, de plek en de aanwezigheid van sneeuwkanonnen. Over het algemeen geldt dat hoe hoger je de bergen in gaat, hoe zekerder je bent van sneeuw aan het begin en einde van het seizoen. Dit komt omdat het op 2.000 meter of hoger kouder is, waardoor het eerder sneeuwt en waardoor die sneeuw beter blijft liggen. In het voorjaar regent het in lager gelegen gebieden, terwijl het nog sneeuwt op hoger gelegen terrein. Sneeuwkanonnen in grotere skigebieden kunnen de pistes van sneeuw voorzien als de natuur het even af laat weten.

Accommodaties in Oostenrijk

Of je de wintersport in Oostenrijk wilt meemaken vanuit een hotel, chalet of appartement is onder andere afhankelijk van het reisgezelschap en het budget. Indien je met een groep vrienden gaat wintersporten kies je misschien eerder voor een appartement of chalet. Geniet hier van meer vrijheid, omdat er minder rekening gehouden hoeft te worden met de restauranttijden van een hotel. Een hotel of resort zijn vaker voorzien van faciliteiten zoals een zwembad of wellnesscentrum. Bedenk je ook hoe dicht je bij de pistes en skilift wilt zitten.

Familievakantie

De meeste wintersportgebieden zijn geschikt voor gevorderden en beginners, zodat ook de kinderen mee op wintersport in Oostenrijk kunnen. De onervaren kleintjes kunnen eerst skilessen nemen, waarbij rekening wordt gehouden met niveau en leeftijd. Grotere resorts bieden vaak een professionele crèche, zodat je kindje in goede handen is terwijl je zelf op de lange latten staat. Ook buiten de pistes is er voor jong en oud vaak genoeg te beleven. Neem je kinderen mee naar een interactief museum, ga op expeditie in de natuur, bezoek een winterthemapark of een knutselclub. Zo wordt wintersport in Oostenrijk voor het hele gezin een belevenis.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Bergland


9.9

77 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bergland

Embacher Sporthotel


9.4

28 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Embacher Sporthotel

Familotel Landgut Furtherwirt


9.7

171 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familotel Landgut Furtherwirt

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Oostenrijk

Hotel Stadt Wien

€ 666p.p.

Vertrek 20-09-2019
8 dagen
Half pension

66 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Stadt Wien

Aktivhotel Karla

€ 438p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
All inclusive

58 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Aktivhotel Karla

Hotel-Gasthof Wieseneck

€ 294p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Half pension

166 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel-Gasthof Wieseneck

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook