Wintersport Wolkenstein

Wintersport in Wolkenstein betekent genieten van de mooiste pistes, van het gezellige dorp in de Italiaanse bergen en het lekkere eten. Het dorp Wolkenstein heet in het Italiaans Sëlva, maar is vooral bekend onder de Zuid-Tiroolse naam. Je vindt het skigebied in het Sella Massief in Noord-Italië in de regio Trentino, dat bekendstaat als de plek waar alle topsporters graag komen trainen. Het biedt een perfecte wintersportvakantie voor vriendengroepen, stelletjes en natuurlijk gezinnen, want er zijn genoeg skischolen en blauwe pistes om te leren skiën of snowboarden.

Vakanties in Wolkenstein

Accommodaties in Wolkenstein

Een gezellig skioord

Wolkenstein is niet zo groot en daarom heel gezellig. Het dorp kent zo’n 2500 inwoners en er zijn ongeveer 3000 gastplekken, verdeeld over diverse accommodaties. Zo zijn er vakantiehuizen, appartementen en natuurlijk hotels om je wintersport in Wolkenstein door te brengen. Kies eens voor een accommodatie aan de voet van de berg met een ski-in mogelijkheid. Dat betekent dat je vanaf de piste terug naar je vakantieadres kunt skiën. Vooral kinderen en tieners vinden dat geweldig, want je hoeft niet met de bus of auto naar huis. En ’s morgens wandel of ski je zo naar de piste.

Lekker eten in Wolkenstein

Het dorp Wolkenstein biedt daarnaast ook veel leuke uitgaansmogelijkheden. Er zijn gezellige typische Italiaans-Tiroolse restaurants en barretjes. Je kan er genieten van pasta’s en pizza, maar ook van schnitzels en risotto. Het eten is er heerlijk, je bent immers in Italië. De sfeer is heel gemoedelijk en de mensen zijn gastvrij. In de hotels is er altijd van alles te doen voor de kinderen dankzij enthousiaste animators. Dat maakt de wintersport in Wolkenstein een waar feest voor iedereen.

Blauwe, rode en zwarte afdalingen in Wolkenstein

Wintersport in Wolkenstein biedt bijzondere afdalingen door de bergen van Trentino en het Sella Massief. Deze majestueuze bergen bieden voor iedereen wat wils. Om te beginnen bij de beginnersweides. Veel hotels en accommodaties hebben een ski-in of ski-out, dat betekent dat je rechtstreeks vanuit het hotel op de lange latten of je snowboard kunt springen en direct de piste op kan. Vaak zijn er beginnersweides aan het hotel. Geniet vervolgens van 175 kilometer aan pistes. De meeste hiervan zijn rood, namelijk 105 kilometer. Ongeveer 52 kilometer is blauw, dus ideaal voor beginners. Echte gevorderden genieten van 18 kilometer aan zwarte pistes.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Wolkenstein