Wintersport Ponte di Legno

Ponte di Legno ligt in de regio Lombardije, in het noorden van Italië. Het plaatsje heeft een inwoneraantal van ruim 1700, en is te vinden in de Val Camonica op een hoogte van 1255 meter. De Alpenvallei Val Camonica begint bij de bergpas Passo del Tonale, vanaf waar het dal zich uitstrekt over een lengte van 90 kilometer. Op wintersport in Ponte di Legno verblijf je in een schilderachtig en authentiek bergdorp. Het is er een stuk sfeervoller dan in het naburige Passo del Tonale. Het ligt wat lager, maar de skimogelijkheden in Ponte di Legno zijn net zo goed.

Vakanties in Ponte di Legno 2

Accommodaties in Ponte di Legno

Wintersport Ponte di Legno

Ponte di Legno is onderdeel van de wintersportregio Adamello Ski, dat op zijn beurt weer tot het grotere skigebied Skirama Dolomiti behoort. De pistes van Adamello Ski omvatten ruim 100 kilometer, en bevinden zich op 1150 tot 3000 meter hoogte. Wintersport bij Ponte di Legno is vooral gericht op skiërs die al wat ervaring hebben opgedaan. Zij kunnen genieten van rode pistes over meer dan 60 kilometer. Daarnaast ligt hier voor 25 kilometer aan blauwe afdalingen, terwijl er voor echt ervaren wintersporters ongeveer 15 zwarte-pistekilometers zijn. Doordat vlakke gedeeltes vrijwel ontbreken, is dit gebied ook erg geschikt voor snowboarders.

Andere voorzieningen

Hoewel het dorp iets minder voor kinderen geschikt is dan Passo del Tonale, vind je op wintersport in Ponte di Legno toch de nodige voorzieningen voor kinderen. Zo is er onder meer kinderopvang en zijn er kinderliften en enkele kinderpistes. Het aantal oefenpistes voor kinderen is wat beperkt. Wel zijn er meerdere ski- en snowboardscholen. Overige faciliteiten waar je tijdens je wintersport in Ponte di Legno gebruik van kunt maken, zijn een overdekt zwembad en thermaalbaden. Voor activiteiten tussen het skiën door ben je welkom in de tennishal. Tevens kan je terecht in de massagesalon om volledig te ontspannen.

Overnachten en uitgaan in Ponte di Legno

Ponte di Legno is geen skioord dat veel toeristen trekt. Dit heeft een positieve invloed op de pistes van Adamello Ski waar het nooit heel erg druk is. Het betekent ook dat het vinden van een verblijf niet al te veel moeite kost. Tijdens je wintersport in Ponte di Legno zijn er verschillende accommodaties om uit te kiezen, waaronder appartementen en hotels. Deze hebben uiteenlopende opties, variërend van studio’s tot slaapkamers voor gezinnen bestaande uit maximaal vier personen. Ponte di Legno heeft verder de nodige horeca en pisterestaurants, maar is geen après-skibestemming.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Ponte di Legno

Best beoordeelde vakanties

Grandhotel Miramonti


7.8

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Grandhotel Miramonti

Hotel Pian Di Neve


4.3

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pian Di Neve

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ponte di Legno

Grandhotel Miramonti

€ 525p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Grandhotel Miramonti

Hotel Pian Di Neve

€ 378p.p.

Vertrek 08-02-2020
8 dagen
Half pension

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pian Di Neve

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook