Wintersport Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo is een plaatsje in het noorden van Italië. Het ligt in de regio Veneto op ruim 1200 meter en is de populairste skibestemming van de Dolomieten. Er wonen bijna 6000 mensen in het stadje dat gekenmerkt wordt door een autovrij centrum met exclusieve winkels, chique restaurants en kunstgaleries. Hoewel wintersport in Cortina d'Ampezzo minder voordelig is dan in de nabijgelegen plaatsen, is het nog altijd wat goedkoper dan de Franse en Zwitserse skiresorts. Met tientallen cafés en restaurants, een bioscoop en een aantal clubs en concertzalen is er ook na het skiën of snowboarden genoeg vermaak.

Vakanties in Cortina d'Ampezzo

Accommodaties in Cortina d'Ampezzo

Wintersport Cortina d'Ampezzo

De streek rond Cortina d'Ampezzo is onderdeel van het grotere skigebied Dolomiti Superski. De afdalingen liggen op de hellingen van het tot 3250 meter oprijzende Tofana-massief, op hoogtes tussen 1125 en 2950 meter. Alles bij elkaar vind je hier ongeveer 120 kilometer aan pistes. Deze zijn verspreid over de skigebieden Faloria Cristallo Mietres, Tofana en Lagazuoi-5 Torri. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit blauwe afdalingen, bestemd voor beginners. Ongeveer 50 kilometer valt in de iets moeilijkere rode categorie, terwijl 20 kilometer aan pistes voor ervaren skiërs zijn gereserveerd. Ook is er een funpark en een gebied voor freeriders.

Overig winterplezier

Een wintersport naar Cortina d'Ampezzo is vooral een goede optie voor skiërs en snowboarders. Maar de prachtige omgeving met zijn decor van indrukwekkende hoge bergen leent zich ook uitstekend voor wandelingen. Zo is er 10 kilometer aan langlaufloipes, terwijl wandelroutes kunnen worden afgelegd met een totale lengte van 30 kilometer. Wie naast het skiën nog meer sneeuw- en ijspret met snelheid zoekt, kan gebruikmaken van de rodelbaan. Daarnaast ben je tijdens je wintersport in Cortina d'Ampezzo welkom op de overdekte ijsbaan of op de curlingbaan.

Bereikbaarheid Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo ligt zo’n 1000 kilometer verwijderd van Nederland en is goed te bereiken via Oostenrijk. Je kunt in Duitsland het best de snelweg naar de Beierse hoofdstad München volgen. Vanaf daar rij je naar de plaats Kufstein in Noord-Tirol, niet ver van de Duits-Oostenrijkse grens. Ga je voor wintersport naar Cortina d'Ampezzo, dan kan je Oostenrijk ook binnenrijden bij het westelijker gelegen Reutte. Hou er dan rekening mee dat het op de navolgende Fern- en Brennerpassen in het weekend vrij druk kan zijn. De Falzaregopas is de belangrijkste Italiaanse bergovergang naar Cortina d'Ampezzo.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Cortina d'Ampezzo