Wintersport Commezzadura

Commezzadura is een rustig en gemoedelijk dorp in het skigebied Val di Sole, Italië. Het is uitermate geschikt als wintersportbestemming voor het hele gezin en gemakkelijk te bereiken. Er heerst een authentieke sfeer en via twee gondels zijn de pistes gemakkelijk te bereiken. Het dorp heeft relatief lage prijzen en staat toch direct in verbinding met het mooie skigebied Val di Sole. Zowel voor beginnende als gevorderde skiërs is wintersport in Commezzadura aan te raden.

Vakanties in Commezzadura 1

Accommodaties in Commezzadura

Pistes in Val di Sole

Wintersport in Commezzadura beoefen je in het Val di Sole, wat maar liefst 174 kilometer pistes rijk is. Hiervan is bijna een derde blauw, meer dan de helft rood en de rest zwart. Wil je een skitocht maken, dan is dat in dit gebied goed mogelijk. De pistes in het skigebied zijn zeer goed geprepareerd en slingeren op veel plekken tussen de bomen door. Doordat het skigebied nog vrij onontdekt is bij Nederlanders en andere Europeanen is het er vrij rustig en komen er voornamelijk Italianen. Er zijn dan ook bijna geen wachttijden bij de pistes. Er zijn slechts enkele vlakke stukken tussen de pistes, maar voor gevorderde snowboarders moet dit geen problemen opleveren. Ondanks de vele zonuren is het gebied Val du Sole sneeuwzeker.

Wintersportmogelijkheden Commezzadura

Voor beginnende skiërs is wintersport in Commezzadura een geweldige keuze, omdat er voldoende faciliteiten zijn voor beginners. Daarnaast is het niet al te druk en gaan de mooiere tochten ook over blauwe pistes. Voor gevorderde skiërs is er echter ook genoeg te doen, en er zijn voldoende hellingen die wat steiler zijn en waar je wat sneller kunt gaan. Vooral voor het maken van tochten is het skigebied uitermate geschikt. Door de sneeuwkanonnen en de hoge ligging ben je verzekerd van een verse laag sneeuw. Ook aan de kinderen is gedacht: op de berg in Commezzadura ligt een gezellig kinderland met diverse faciliteiten en opvang.

Après-ski in Commezzadura

Après-ski op zijn Italiaans betekent lekker eten na het skiën. Après-ski krijgt een hele andere invulling in Madonna di Campiglio, aan de uiterste zijde van het skigebied. Hier komt voornamelijk mondain publiek en de pistes zijn er ook wat gevarieerder. In plaats van een biertje wordt hier vaak een wijntje gedronken na het skiën. Verder kun je overal in Val di Sole prima eten tijdens de wintersport in Commezzadura. De restaurants op de pistes reserveren heerlijk eten tegen scherpe prijzen, hoewel Madonna di Campiglio en omringende dorpen wat duurder zijn.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Commezzadura

Best beoordeelde vakanties

Hotel Monroc


8.6

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Monroc

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Commezzadura

Hotel Monroc

€ 567p.p.

Vertrek 08-02-2020
8 dagen
Half pension

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Monroc

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook