Wintersport Campitello di Fassa

Het Noord-Italiaanse Campitello di Fassa is een dorp met slechts 700 inwoners. Het ligt op een hoogte van 1450 meter in het bergdal Val di Fassa en wordt omringd door de toppen van de Dolomieten. Vakantiegangers die op wintersport naar Campitello di Fassa zijn geweest, betitelen het prachtige landschap vaak als een van de mooiste in deze streek. In de omgeving liggen verschillende skigebieden. Je vindt er onder andere de 1000 meter hoger gelegen Col Rodella, en ook de pistes van de Val Gardena zijn er niet ver vandaan. Het belangrijkste gebied voor wintersport in Campitello di Fassa is echter het gelijknamige bergdal.

Vakanties in Campitello di Fassa 6

Accommodaties in Campitello di Fassa

Val di Fassa

De vallei Val di Fassa heeft pistes op een hoogte tussen 1300 en 2500 meter. Het gebied hoort bij de grotere skiregio Dolomiti Superski. Op de hellingen zijn afdalingen uitgezet die bij elkaar een lengte hebben van iets meer dan 50 kilometer. Het grootste deel daarvan wordt gevormd door rode pistes, zodat de lichtgevorderde skiër hier goed uit de voeten kan. Beginners en gevorderden die een wintersport naar Campitello di Fassa overwegen, hebben hier beperkte mogelijkheden. In tegenstelling tot de 40 kilometer aan rode afdalingen, telt het aantal blauwe en zwarte pistes er respectievelijk 10 en 5 kilometer.

Sella Ronda

Op wintersport in Campitello di Fassa moet je zeker de Sella Ronda skiën. Dit is een 26 kilometer lange route rond het Sella-bergmassief met fantastische uitzichten. Tijdens de skitocht passeer je vier bergdalen. Naast de Val di Fassa zijn dat de Val Gardena en de valleien van Alta Badia en Arabba. Deze staan met elkaar in verbinding door skipistes en skiliften. Het parcours is overigens op twee manier af te leggen. De eenvoudigste variant is de route rechtsom te volgen. Vanwege de moeilijkheidsgraad is de tegengestelde richting alleen aan te raden aan ervaren skiërs op wintersport in Campitello di Fassa.

Faciliteiten en après-sk in Campitello di Fassai

Net als te onervaren skiërs zullen ook liefhebbers van urenlange après-skiparty’s hier niet helemaal op hun plek zijn. Verspreid over het dorp vind je een aantal cafés en discotheken, maar voor echte feestjes kun je beter uitwijken naar Canazei. Op wintersport in Campitello di Fassa is er aan restaurants hoegenaamd geen gebrek. Voor afwisseling van het skiën kun je ook de ijsbaan op of een indrukwekkende tocht door de lucht maken middels paragliding. Zoek je liever een andere vorm van andere ontspanning, dan is het wellnesscentrum, de massagesalon of de fitnessruimte wellicht iets voor jou.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Campitello di Fassa

Best beoordeelde vakanties

Hotel Gran Chalet Soreghes


9.7

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Gran Chalet Soreghes

Hotel Primula


9

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Primula

Park Hotel Rubino


8.8

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Park Hotel Rubino

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Campitello di Fassa

Appartementen Cesa Salin

€ 455p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Cesa Salin

Hotel Primula

€ 341p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Primula

Hotel Grohmann

€ 467p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grohmann

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook