Wintersport Passo del Tonale

De Passo del Tonale is eigenlijk de benaming voor de bergpas over de Rätische Alpen, gelegen in Noord-Italië. De 1885 meter hoge pas is het gehele jaar door toegankelijk en verbindt het dal van Val Camonica met dat van Val di Sole. In de laatstgenoemde vallei kan 's winters goed worden geskied, en ook rond de bergpas zelf ontwikkelt er zich in de winter een uitgestrekt skioord. Wintersport op de Passo del Tonale is gemiddeld wat minder duur dan in bijvoorbeeld Madonna di Campiglio. Beide bestemmingen maken echter deel uit van het skigebied Vale di Sole in de uitgestrektere wintersportregio Skirama Dolomiti.

Vakanties in Passo del Tonale 3

Accommodaties in Passo del Tonale

Wintersport op hoog niveau

Aan de zuidkant van de pas bevindt zich de berg La Presanella, waarvan de top op ruim 3550 meter ligt. Het gebied rond La Presanella hoort bij het nationale park Adamello Brenta. Van november tot en met april bieden de gletsjers op de hellingen van de berg goede mogelijkheden om te skiën. Het gebied van Val di Sole omvat pistes met een totale lengte van 300 kilometer. Tijdens een wintersport op de Passo del Tonale ligt het deelgebied Adamello Ski het meest dichtbij. Dankzij de vele skiliften rond het plaatsje ben je hier zo op de piste.

Skiën in Passo del Tonale

Adamello Ski bestaat uit meer dan 100 kilometer aan pistes. Deze liggen op hoogtes tussen 1150 en 3000 meter. Ruim 60 kilometer van het pisteaanbod is gereserveerd voor rode afdalingen. Daarmee is deze bestemming met name geschikt voor de lichtgevorderde skiër. Beginners hebben tijdens een wintersport op de Passo del Tonale minder mogelijkheden. Het aantal pistekilometers in de blauwe categorie bedraagt namelijk zo’n 25 kilometer. Voor de ervaren skiliefhebber ligt in Adamello Ski rond de 15 kilometer aan zwarte pistes. Er zijn overigens ook veelzijdige off-pisteroutes en snowparks, alsook goede voorzieningen voor gezinnen met kinderen.

Na het skiën

Wintersport op de Passo del Tonale betekent tevens leuke mogelijkheden voor ontspanning en activiteiten tussendoor. Het aantal wandel- en langlaufroutes is weliswaar beperkt, maar de omgeving kan ook worden verkend per hondenslee of op de sneeuwscooter. Verder is er een ijsbaan en kun je terecht in het overdekte zwembad. Wil je optimaal relaxen tijdens je wintersport op de Passo del Tonale, dan zijn er een massagesalon en een sauna. Hoewel echte après-skifeesten ontbreken, beschikt het plaatsje over tientallen cafés en restaurants waar je de avonduren gezellig kunt doorbrengen. Daarna kan je de avond voortzetten in een van de discotheken.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Vittoria


8.6

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Vittoria

Hotel Delle Alpi


8.1

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Delle Alpi

Hotel Cielo Blu


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Cielo Blu

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Passo del Tonale

Hotel Delle Alpi

€ 567p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Delle Alpi

Hotel Cielo Blu

€ 290p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

Hotel Cielo Blu

Hotel Vittoria

€ 572p.p.

Vertrek 01-02-2020
8 dagen
Half pension

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Vittoria

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook