Wintersport Veneto

Een wintersport in Veneto staat garant voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Waarom? Heel simpel. Veneto is een prachtig natuurgebied in de Italiaanse Alpen. Het bijzondere aan Veneto is het skigebied waar je gaat wintersporten op niveau, zowel in de letterlijke als figuurlijke betekenis. Dit mondaine skigebied is dan ook populaire onder het motto 'zien en gezien worden'. Dit zie je terug in de luxe accommodaties, de sfeervolle restaurants van hoog niveau en de kwalitatieve pistes. Een van de plekken waar je kunt verblijven tijdens je wintersport in Veneto is het schitterende Cortina waar diverse luxe hotels en chalets te vinden zijn.

Vakanties in Veneto

Plaatsen in Veneto

Skigebieden in Veneto

In Veneto vind je maar liefst 32 skigebieden waardoor er voor ieder type wintersporter wel een geschikte piste tussen zit. De meeste dorpen liggen vrijwel allemaal boven de 1300 meter waarbij er pieken te vinden zijn tussen de 2100 en 3000 meter. Dat maakt de regio heel sneeuwzeker en daarom is wintersport in Veneto zo populair. De grootste skigebieden vind je rondom Civetta en Arabba waar vooral veel blauwe en rode en enkele zwarte pistes te vinden zijn.

Skigebied Civetta

De berg Civetta, in het hart van de Dolomieten, biedt een prachtig uitzicht op het indrukwekkende skigebied. Het leukste aan het skigebied van Civetta is dat het heel toegankelijk is voor het hele gezin. Er zijn namelijk vooral blauwe en rode pistes te vinden. Het hoogste punt is 2200 meter. Op zoek naar meer uitdaging? Dan ga je naar het skigebied rond het dorp Arabba. Vanuit het dorp kan je met de skilift drie kanten op gaan. Met een van deze liften kan je naar de Marmolada-gletsjer op meer dan 3000 meter hoogte! Voor ervaren wintersporten is deze gletsjer zeker de moeite waard tijdens je wintersport in Veneto.

Eten en drinken in het Italiaanse Veneto

Een wintersport in Veneto is niet compleet zonder heerlijk eten en drinken; je bent immers niet voor niets in Italië. Doordat Veneto vlakbij de grens met Oostenrijk ligt, kun je er genieten van heerlijke wijnen uit Zuid-Tirol. De gerechten in Veneto zijn in alle dorpen vergelijkbaar en vooral heel lekker. Geniet bijvoorbeeld van een stevige kaas- of pastamaaltijd bij Rifugio Cherz op de piste in het skigebied Arabba waarbij je een mooi zicht hebt op de vele besneeuwde bergtoppen. Overal in Veneto vind je dergelijke hutjes en restaurants waar je goed tot zeer goed kunt eten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Veneto

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Bekijk ook