Wintersport Lombardije

Op wintersport naar Lombardije is altijd een goed plan wanneer je zeker wilt zijn van een warme zon op je gezicht. Daarnaast is het skigebied in Lombardije sneeuwzeker door de hoge ligging van de dorpen en skipistes. Een van de belangrijkste dorpen is zonder twijfel Livigno, een belastingvrij dorp op de grens van Italië en Zwitserland, op 1800 meter hoogte. Vanwege de vele authentieke chalets heeft Livigno een zeer gezellige sfeer. Dit geldt ook voor de andere wintersportdorpen in Lombardije.

Vakanties in Lombardije 1

Plaatsen in Lombardije

Populaire plaatsen in Lombardije

Vakantie Bormio

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Bormio

Vakantie Livigno

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Livigno

Skigebieden

Het skigebied in Lombardije is uitgestrekt en biedt een grote diversiteit aan pistes. In totaal is er bijna aan 700 kilometer pistes geregistreerd en maar liefst 225 liften en gondels brengen je naar je vertrekpunt. Er zijn pistes te vinden op maximale hoogte van 3450 meter, waarbij het maximale hoogteverschil in één skigebied tot wel 1895 meter kan oplopen. Tijdens je wintersport in Lombardije vind je dus altijd wel een piste voor jouw niveau. Zowel wintersporters op niveau als beginners hebben de kans om hun ski- of snowboardkunsten te tonen.

Omgeving

Lombardije telt tal van leuke winterdorpen waar je kunt verblijven tijdens je vakantie. Livigno is samen met Bormio de meest populaire vakantiebestemming. In Bormio kun je zelfs in de zomer op wintersport naar Lombardije, dankzij de Stelvio-gletsjer. Hou er wel rekening mee dat het skigebied bij Bormio leuker en interessanter is voor de ervaren wintersporter, want er zijn voornamelijk rode en zwarte pistes aanwezig. Je hebt er overigens een magisch uitzicht over de bergketens. Beginnende wintersporters kunnen beter terecht in Livigno. Dat is tevens dé plek waar je moet verblijven als je op zoek bent naar een bruisend dorp. Er zijn tientallen winkels en boetiekjes voor leuke souvenirs en leuke barretjes om 's avonds gezellig iets te drinken.

Eten en drinken

Wanneer je in Livigno verblijft, is het niet moeilijk om een restaurant te vinden. Het dorp wemelt van de sfeervolle plekken waar je lekker Italiaans kunt eten. Daarnaast kun je er ook genieten van kaasfondue, diverse soorten vlees en kaas en veel broodgerechten. Op zoek naar een goede plek voor après-ski? Bij Stalet ben je aan het juiste adres voor een feestje en een drankje. Ook in Bormio kun je een goed hapje Italiaans eten, hoewel het er net iets minder bruisend is dan in Livigno. Bormio staat juist meer bekend om de vele thermale baden waar het heerlijk ontspannen is na een dag wintersport Lombardije.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lombardije

Best beoordeelde vakanties

Hotel Sant Anton


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sant Anton