Wintersport Val Thorens

Wintersport in Val Thorens in Frankrijk is reeds jaren populair onder de geoefende en minder geoefende wintersporter. Het grootste voordeel aan dit gebied is dat het altijd sneeuwzeker is, waardoor veel mensen richting Val Thorens reizen voor een verdiende wintersportvakantie. Het dorp ligt op 2.300 meter en beschikt over alles wat je nodig hebt tijdens een weekje weg. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende supermarkten, diverse uitgaansgelegenheden, een zwembad, een bowlingbaan, een bioscoop en veel restaurants en barretjes. Gezelligheid staat voorop in Val Thorens.

Vakanties in Val Thorens 0

Accommodaties in Val Thorens

Skigebied Val Thorens

Les Trois Vallées is het droomgebied in Val Thorens voor de (geoefende) wintersporter die kilometers wil maken. Het is het grootste skigebied van de hele wereld! De pistes in Les Trois Vallées zijn verspreid over maar liefst tien verschillende dorpen en variëren in moeilijkheidsgraad. Geoefende wintersporters kunnen tijdens de wintersport in Val Thorens binnen één dag alle tien dorpen aandoen. De pistes zijn ontzettend divers: de ene piste ligt midden in het woud terwijl je vanaf een andere hogere piste een prachtig uitzicht hebt over het dal. Voor de echte durfals zijn er een aantal snowparks te vinden om trucs en tricks te beoefenen.

Eten en drinken in Val Thorens

Voor lekker eten en drinken hoef je Val Thorens niet te verlaten. Het winterdorp beschikt over een groot aantal restaurants, bars en après-skitenten. In het dorp zelf vind je rond de vijftien restaurants: van authentieke Oostenrijkse eetgelegenheden tot aan gemakkelijke eettentjes. Op de pistes tijdens wintersport in Val Thorens zijn er 18 restaurants te vinden. De prijsklasse is verschillend, maar reken op een hogere prijs dan in de meeste skigebieden. Eet een hapje bij La Folie Douce op de piste en geniet onder het zonnetje van een fantastisch uitzicht. Of drink wat warms bij het gezellige Chalet Le Caribou.

In de buurt

Rondom Val Thorens zijn nog een flink aantal andere gezellige winterdorpen te vinden. Wanneer je, ondanks de gezelligheid en het grote aanbod van Val Thorens zelf, toch een ander dorp wilt bezoeken, dan zijn de volgende plekken zeker het bezoeken waard. Zo is Les Menuires net iets goedkoper dan wintersport Val Thorens. Ook hier heb je een grote sneeuwzekerheid en zijn er een aantal sfeervolle après-skihutten te vinden. Les Menuires ligt net iets minder hoog dan Val Thorens, namelijk op 1.800 meter. Ook La Tania op 1.350 meter hoog is het bezoeken waard: lage prijzen, meer authentiek dan Val Thorens en mooie pistes voor iedereen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Val Thorens