Wintersport Val Cenis

Tijdens een vermakelijke wintersport in Val Cenis verblijf je nabij de imposante berggroep Mont Cenis. Die berggroep ligt op de grensgebieden van Frankrijk en Italië. Het gebied Val Cenis zelf bevindt zich in de Mauriennevallei. Deze vallei wordt omringd door het Italiaanse regionale park van Avigliana en het Franse Nationale park Vanoise. Via de groene, blauwe, rode en zwarte pistes glijd je avontuurlijk door weides en bossen en in de plaatselijke dorpen wandel je gezellig door authentieke straatjes. In deze dorpen bevinden zich ook de benodigde faciliteiten die een wintersport extra comfortabel en onvergetelijk maken.

Vakanties in Val Cenis

Accommodaties in Val Cenis

Een sneeuwzeker gebied

Val Cenis heeft een gunstige ligging voor wintersporters die veel waarde hechten aan sneeuwzekerheid. Deze skiregio is namelijk gevestigd in het laatste dal van de sneeuwrijke Mauriennevallei. Op die plek loopt het gebied over in de Italiaanse regio Piedmont en zo weet Val Cenis vanuit meerdere hoeken sneeuw mee te pakken. Een hoge mate van sneeuwzekerheid is het resultaat, waardoor het wintersportseizoen in dit gebied dikwijls al vroeg begint. Kom dus ook gerust de fijne sneeuw verkennen gedurende een wintersport in Val Cenis, maar boek je reis bij voorkeur vroeg in het jaar om papperige sneeuwcondities in de lente te vermijden.

Aantrekkelijke pistes in Val Cenis

Het gebied beschikt over een groot aanbod aan aantrekkelijke pistes. Een aantal van deze pistes mag tijdens een wintersport in Val Cenis niet ontbreken op het activiteitenlijstje. Zo heb je als absolute beginner bijvoorbeeld de unieke kans om Europa's langste groene piste (L'Escargot, 10 kilometer) uit te proberen. Verken verder ook zeker de Goulet als je al wat meer gevorderd bent. Deze lichtrode piste trakteert bezoekers namelijk op een prachtig uitzicht over het omliggende berggebied. Als je als gevorderde wintersporter van het uitzicht wil genieten, dan kan je zeker een poging wagen op de zwarte piste Michèle Jacot de La Met.

De dorpskernen van Val Cenis

Val Cenis is een prijsvriendelijke en vermakelijke bestemming die is onderverdeeld in twee dorpskernen die een traditionele sfeer uitstralen. Zowel Lanslevillard als Lanslebourg bieden heel wat comfortabele accommodaties en gezellige vormen van vertier. Tijdens een wintersport in Val Cenis zul je in de dorpen veel families tegenkomen, want dat is de doelgroep waar deze beginnersvriendelijke skiregio zich voornamelijk op richt met zijn aanbod aan faciliteiten. Zo kunnen de kleintjes er bijvoorbeeld gebruikmaken van kinderclub Les P'tits Durs om het skiën onder de knie te krijgen en kan er met de hele familie gezellig gegeten worden in een van de vele lokale restaurantjes.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.