Wintersport Plagne 1800

Plagne 1800 is een van de elf dorpen die samen La Plagne vormen in de Franse Alpen. Het winterdorp is gelegen op 1800 meter in een groene, bosrijke omgeving waar veel prachtige skiroutes te vinden zijn. Een wintersport in Plagne 1800 onderscheidt zich van wintersport in andere dorpen, omdat Plagne 1800 een bijzonder authentiek dorp is. Je vindt hier veel houten chalets en boshutjes, in tegenstelling tot grote hotels en appartementencomplexen. In het dorp zelf zijn een aantal gezellige horecagelegenheden te vinden en je vindt er een skischool, een skiverhuur en een aantal winkeltjes.

Vakanties in Plagne 1800

Accommodaties in Plagne 1800

Skigebied Plagne 1800

Plagne 1800 ligt bijzonder centraal: vanaf het dorp ben je door middel van twee moderne skiliften binnen no time in het grote skigebied van La Plagne. Een wintersport in Plagne 1800 betekent dat je optimaal gebruik kunt maken van de 200 kilometer piste dat het gebied rijk is. Daarbij is het gebied van La Plagne ook nog eens aangesloten op het wintersportgebied van het nabij liggende Les Arcs waardoor er in totaal maar liefst 425 kilometer aan skigebied te vinden is. Langlaufers kunnen tevens hun hart ophalen rondom Plagne 1800: er is 100 kilometer aan loipen te vinden.

Horeca in Plagne 1800

In het gebied vind je tientallen gezellige restaurants en barretjes waar je terecht kunt voor een stevig Frans diner of een speciale, gezellige avond. Zo kun je tijdens je wintersport in Plagne 1800 heerlijke pizza's eten bij Le Ti & Yu en kun je bij Croq' Neige op de piste terecht voor een lekker drankje met een mooi uitzicht op de bergen. Ook L'annexe is een parel op het gebied van horeca: onder het genot van een smaakvolle lunch geniet je hier van een uitzicht op de besneeuwde bergketens. Voor een écht goede Franse fondue ga je naar L'Avalanche.

Omliggende gebieden

Hoewel Plagne 1800 zelf niet heel toeristisch is (wat juist een groot voordeel is voor menig wintersporter), vind je ook genoeg plezier in de omliggende gebieden, zowel wat après-ski als skigebieden betreft. Naast La Plagna vind je tijdens je wintersport in Plagne 1800 het grote skigebied Les Arcs waarvan het dorp Arc 1800 het meest authentieke is. Je kunt er fantastisch wintersporten, je hebt er een aantal goede restaurants en het is erg sneeuwzeker. Ook de grotere broer Arc 1950 is de moeite waard: chique bars, goede ski-in- en ski-out-mogelijkheden en bijzonder gezellige restaurants.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.