Wintersport Les Menuires

Les Menuires is een geliefde wintersportlocatie die diverse doelgroepen aantrekt. Het maakt niet uit of je er als stel, gezin of vriendengroep van de sneeuw komt genieten, er valt namelijk voor iedereen wat te beleven op deze bestemming. Daarnaast maakt het ook niet uit welk ervaringsniveau je hebt. Als onervaren wintersporter kies je bijvoorbeeld voor de beginnerspistes en loopbandliften. Die liften zijn tevens toegankelijk voor kleine kinderen. Als budgetliefhebber zul je ook tevreden zijn met een wintersport in Les Menuires, want het op ongeveer 1800 meter hoogte liggende gebied staat bekend als een voordelige bestemming.

Vakanties in Les Menuires

Accommodaties in Les Menuires

Skimogelijkheden in Les Menuires

De aanwezigheid van vier loopbandliften en beginnerspistes heeft ervoor gezorgd dat Les Menuires een aantrekkelijke bestemming is geworden voor onervaren wintersporters en gezinnen met kinderen. Boek dus gerust een wintersport Les Menuires om ongedwongen te leren skiën op groene en blauwe pistes. Als ervaren skiër zul je echter ook optimaal van dit gebied genieten. De aanwezige rode en zwarte pistes zorgen dat je op een uitdagende manier aan je trekken komt in de sneeuw. Je kunt er bovendien op rekenen dat die sneeuw er ligt, want een groot aantal sneeuwkanonnen staan klaar om eventueel voor aanvulling te zorgen.

Het dorp en de omgeving

Les Menuires is een modern dorp met comfortabele accommodatie- en vervoersmogelijkheden. Dit in de Franse Alpen gelegen plaatsje is een onderdeel van het uitgestrekte skioord Les Trois Vallées, waartoe ook skilocaties als Méribel, Courchevel en Val Thorens behoren. Les Menuires bestaat uit acht wijken die door middel van liften, pistes, wandelpaden en gratis bussen met elkaar in verbinding staan. Boek tijdens de wintersport Les Menuires een modern verblijf in het dorpscentrum La Croisette, of kies een traditioneel chalet in de dorpsdelen Bruyères en Réberty. Verder biedt het dorp ook andere vormen van vermaak als je afwisseling zoekt van de sneeuw.

Andere vormen van vermaak in Les Menuires

Vier vakantie in een levendig dorp dat veel vormen van vermaak aanbiedt. Neem gedurende je wintersport in Les Menuires gezellig plaats op een terrasje, ga lekker uit eten of toon eens je kunsten op de schaatsbaan. Jacuzzi's en sauna's dragen bij aan een ontspannen afsluiter van de dag, en kinderen zullen zich urenlang vermaken in het Fun Park. In dit overdekte gebouw kunnen ze onder andere gebruikmaken van speeltoestellen en trampolines. Wil je de dag graag afsluiten met een lekker drankje en een feestje? Bezoek dan in de avonduren ook eens gezellige uitgaansgelegenheden als Le Challenge en Le Mousse.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Les Menuires