Wintersport Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een van Frankrijks oudste skigebieden. Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon het dorp al in trek te raken onder sneeuwliefhebbers. Sinds die tijd is het gebied uitgegroeid tot een erg populaire wintersportlocatie die vooral veel jongeren aantrekt. Tijdens een wintersport in Les Deux Alpes geniet je namelijk niet alleen van de sneeuw, maar ook van de vele bruisende en gezellige uitgaansgelegenheden. Het uit alpenweides bestaande gebied is daarnaast ook een aantrekkelijke locatie voor ervaren wintersporters. Dit komt omdat het aan een bergwand ligt, waardoor je er te maken krijgt met vrij steile pistes.

Vakanties in Les Deux Alpes 0

Accommodaties in Les Deux Alpes

Wintersportmogelijkheden in Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een bijzondere wintersportlocatie. Het gebied heeft een gletsjer en daarom kun er zowel in de zomer als in de winter terecht. De gletsjer blijft open gedurende het hele jaar en draagt eraan bij dat je altijd kunt rekenen op voldoende sneeuw tijdens je wintersport in Les Deux Alpes. Je bereikt de aanwezige pistes via Les 2 Alpes 1800 en Les 2 Alpes 1650. Dit zijn de twee gedeelten (alpenweiden) van het skioord. Maak gebruik van Vallée Blanche als beginnende wintersporter en trek naar de pistes van La Fée en La Toura als je meer ervaring hebt.

Andere sportmogelijkheden tijdens de vakantie

Tijdens de wintersport in Les Deux Alpes kan je heerlijk skiën of snowboarden op de pistes. Maar ook andere sportieve activiteiten zijn mogelijk als je op zoek bent naar wat afwisseling. Zo kan je in het gebied genieten van talloze moderne sportfaciliteiten. Breng bijvoorbeeld een dag door in het omvangrijke sportcentrum, waar je kan squashen, schaatsen en zwemmen. Maak verder ook een gezellig uitje naar de bowlingbaan, of verruil de pistes voor het uitdagende Freestyle Land Snowpark. Vertoon daar je freestyle kunstjes op obstakels voor beginners en gevorderden.

Uitgaansgelegenheden in Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is de après-skilocatie bij uitstek in Frankrijk. Dit is dan ook de reden dat veel jongeren zich aangetrokken voelen tot deze bestemming. Glijd meteen de Pano Bar in als je niet kunt wachten om te gaan feesten na een actieve dag in de sneeuw. Deze uitgaansgelegenheid ligt namelijk direct aan de piste. In het dorp zelf kun je terecht bij populaire gelegenheden als La Grotte du Yéti, Bar La Mezzanine, The Polar Bear Pub en Bar K.ré. Ga tijdens je wintersport in Les Deux Alpes ook zeker een typisch Nederlands avondje stappen in De Prins van Oranje.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Les Flocons

Hotel Les Flocons

Madame Vacances Hotel Ibiza

Madame Vacances Hotel Ibiza

Hôtel Club mmv Le Panorama

Hôtel Club mmv Le Panorama

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Last minutes naar Les Deux Alpes

AU BON ACCUEIL

€ 621p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen

AU BON ACCUEIL

Camping Le Champ Du Moulin

€ 345p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen

Camping Le Champ Du Moulin

Chalet Le Melgueil

€ 1.131p.p.

Vertrek 31-08-2019
8 dagen

Chalet Le Melgueil

Bekijk ook