Wintersport Flaine

Op slechts 30 kilometer vanaf de bekende Mont Blanc vind je het dorpje Flaine op 1.600 meter hoogte. Het dorp stamt uit 1968, de tijd waarin Franse wintersportresorts als paddenstoelen uit de grond schoten. Hierdoor is Flaine herkenbaar aan de typische strakke architectuur wat je juist wel of totaal niet mooi vindt. Feit is wel dat het dorp op een geweldige locatie tussen de beboste bergen ligt en dat er goede accommodaties voor fijne prijzen te huur zijn. Daarnaast ligt Flaine in een sneeuwzeker gebied wat het aantrekkelijk maakt voor een geslaagde wintersport in Flaine.

Vakanties in Flaine 0

Accommodaties in Flaine

Skigebied

Flaine is een gezellig dorp in het grotere skigebied Le Grand Massif. Een wintersport in Flaine is de juiste keuze wanneer je van gevarieerde pistes houdt en gek bent op een leuke après-ski. Le Grand Massif beschikt over maar liefst 265 kilometer aan pistes, waarvan 41 kilometer zwarte piste is. Voor de beginnende wintersporter is er ook genoeg keuze: er is 101 kilometer gemakkelijke piste en 106 kilometer gemiddelde piste te vinden in Le Grand Massif. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor offpiste, is het erg sneeuwzeker en is het kindvriendelijk. Het gebied biedt tot slot mooie routes aan voor lange tochten.

Horeca in Flaine

Tijdens een wintersport in Flaine moet je absoluut eens eten in een van de chalets op de piste. Houd er wel rekening mee dat de restaurants op de berg een stuk prijziger zijn dan de horecagelegenheden in het dorp. Toch is het wel je geld waard: steengoede maaltijden uit de Franse keuken zoals raclette, fondue en aardappelgerechten waarbij je ook nog eens mag genieten van een prachtig uitzicht. In het dorp kun je terecht voor de meer eenvoudige keuken. Ook hier vind je veel kaas- en aardappelgerechten bij restaurants, maar ook pizza's, pasta's, vleesgerechten en sandwiches. Er is genoeg après-ski te vinden rondom Flaine: vier een feestje bij The Flying Dutchman of geniet van een borrel in Le Pub.

Omliggende gebieden

Hoewel wintersport in Flaine het meest bruisend is in de omgeving van Le Grand Massif zijn er nog een aantal andere kleinere gezellige dorpen te vinden. Een voorbeeld hiervan is Les Carroz, een bosrijk skigebied met een sfeervolle dorpskern. Leuk extraatje aan Les Carroz is dat de piste beschikt over een verlichte route genaamd Le Timalets. Net als Flaine ligt het dorp kleine Samoëns op 1.600 meter hoogte. Het is een mooie plek met veel rode en een aantal zwarte pistes voor de gevorderde wintersporter.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Flaine

Best beoordeelde vakanties

Pierre & Vacances Residence la Foret

Pierre & Vacances Residence la Foret

Dormio Resort Les Portes du Grand Massif

Dormio Resort Les Portes du Grand Massif

Hôtel Club mmv Le Flaine

Hôtel Club mmv Le Flaine

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Bekijk ook