Wintersport Belle Plagne

Winterdorp Belle Plagne is onderdeel van een groter station dat hoger gelegen is in de bergen van Frankrijk. Het is een van de mooiste dorpjes van de zeven kernen van het zogeheten La Plagne: het hele dorp bestaat uit typische chaletbouw en sfeervolle winkelstraatjes. Het grote voordeel aan wintersport in Belle Plagne is dat het dorp middenin het skigebied ligt, waardoor het erg praktisch is wanneer je van meerdere pistes gebruik wilt maken. Er zijn diverse soorten hotels, chalets en appartementen te huren op verschillende niveaus van luxe. Vanaf je accommodatie kun je vaak direct op je ski's of snowboard de omgeving verkennen.

Vakanties in Belle Plagne 0

Accommodaties in Belle Plagne

Belle Plagne; all-round skigebied

Omdat het dorp met haar goede ligging precies middenin het skigebied La Plagne ligt, heb je tijdens je wintersport in Belle Plagne veel opties als wintersporter. Het skigebied is geschikt voor het hele gezin: er zijn zowel pistes te vinden voor de beginnende als voor de geoefende wintersporter. Daarnaast zijn er prachtige off-piste routes te vinden voor de echte avonturier. Vanwege de vele vlakke stukken op de pistes zullen de geoefende wintersporters weinig uitdaging vinden in dit gebied. Zij kunnen terecht bij overbuurman Les Arcs.

Aantrekkelijke horeca in Belle Plagne

In en rondom Belle Plagne zijn er heel wat eetgelegenheden te vinden voor een lekker diner, een paar snacks of een borrel. Het avondleven is er echter rustig en daarom niet het ideale winterdorp als je iedere avond na het wintersporten wil feesten. Toch is dit kleine winterdorp erg gezellig voor een wintersport in Belle Plagne. Op de pistes kun je terecht voor stevige Franse gerechten zoals heerlijke fondue en raclette, maar ook voor goede grillrestaurants. In de dorpen vind je daarnaast pizzeria's, broodjeszaken en crêperies. Het grote voordeel van een wintersport in Belle Plagne is dat het prijstechnisch in vergelijking met andere Franse wintersportplaatsen goedkoop is.

Omliggende gebieden

Tijdens je wintersport in Belle Plagne kan je ook de omliggende gebieden gaan verkennen. Naast het mooie Belle Plagne kun je terecht bij omliggende kernen in hetzelfde skigebied. De belangrijkste kernen zijn Plagne Centre, Aime La Plagne, Plagne Soleil en Plagne Bellecôte. Met een uitgebreide skipas kun je zelfs gebruik maken van de naastliggende berg Les Arcs, wat zeker een aanrader is voor de meer ervaren wintersporter. Ook Peisey - Vallandry op 1600 meter is meer dan de moeite waard met zijn mooie gevarieerde pistes, een authentiek dorp en een goede liftverbinding. Op zoek naar goede après-ski? Daarvoor moet je in het dorp Arc op 1800 meter hoogte zijn.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.