Wintersport Arc 2000

Waar vroeger Arc 2000 slechts tot het skigebied Les Arcs behoorde, is dit nu uitgebreid tot Paradiski. Door de supersnelle verbindingen van de Savoie Express, vernoemd naar het departement in Frankrijk waarin het skigebied gevestigd is, heb je tijdens je wintersport in Arc 2000 toegang tot ruim 400 kilometer pistes. In combinatie met een zeer grote sneeuwzekerheid is deze plaats een waar paradijs voor de sportieve skiër. Vooral voor kilometervreters is Arc 2000 de ideale wintersportbestemming. Je kan er namelijk uren blijven skiën over hellingen en slalommen om bomen.

Vakanties in Arc 2000

Accommodaties in Arc 2000

Pistes in Paradiski

Het skigebied heeft voor iedere skiër wat wils, want hier vind je pistes in alle categorieën. De blauwe en rode pistes zijn gelijk verdeeld en ook zijn er meer dan voldoende uitdagende zwarte pistes te vinden. Off-pisteskiën en snowboarden is ook op verschillende plaatsen mogelijk en in Les Arcs bevindt zich bovendien een gletsjer, de Aiguille Rouge. Doordat de skipas voor je wintersport in Arc 2000 overal in Paradiski geldig is, kun je van alle pistes gebruikmaken. De ligging van de accommodaties in Les Arcs zorgt bovendien voor een buitengewone ski-in en ski-out ervaring.

Wintersporten in Arc 2000

Onder wintersport in Arc 2000 valt niet alleen skiën, want in de directe omgeving kun je onder andere ook winterwandelen, rodelen, langlaufen en schaatsen. Daarnaast kun je zwemmen en nachtskiën in Arc 2000. De afdaling naar Villaroger bedraagt zo’n zeven kilometer en is een echte aanrader voor de gevorderde skiër. Door de dikke laag poeder is het gebied bovendien uitermate geschikt voor de liefhebbers van off-pisteskiën. In Arc 2000 heb je een prachtig uitzicht over het dal en de Mont Blanc. Doordat er de laatste jaren veel is geïnvesteerd in liften, zijn hier nauwelijks wachttijden. Er is zelfs een speciale app voor het wintersportgebied, waardoor je precies kan zien hoe druk het overal is.

Après-ski

Voor een hapje eten hoef je tijdens je wintersport in Arc 2000 niet ver te gaan: de restaurants en bars liggen direct aan de pistes en zijn daarom goed per ski of snowboard bereikbaar. Hoewel Arc 1800 een betere après-skireputatie heeft, zijn er toch ook een aantal horecagelegenheden in Arc 2000 te vinden. Ook is het op loopafstand lagergelegen en nieuwe Arc 1950 met grote accommodaties goed bereikbaar. Je kunt hier op verschillende plaatsen van lokale specialiteiten genieten. Let er wel op dat in het gebied de drankrekening hoog kan oplopen.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.