Wintersport Zwarte Woud

Denk aan het Zwarte Woud en je ziet direct de karakteristieke houten huisjes, koekoeksklokken en de typische kersentaart voor je. Het gebied heeft echter meer te bieden. Ga op ontdekkingstocht door de dichtbegroeide bossen, kom tot rust bij kristalheldere meren of bedwing de bergtoppen tijdens een avontuurlijke wintersport in het Zwarte Woud. Ook in de winter is er namelijk veel te doen en te beleven in deze mooie regio. Het gebergte kent toppen tot 1.500 meter en is ideaal voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Na een dag in de sneeuw is er niets beters dan genieten van een flink stuk 'Schwarzwälder Kirschtorte' en een warm glas glühwein.

Vakanties in het Zwarte Woud 1

Plaatsen in het Zwarte Woud

Populaire plaatsen in het Zwarte Woud

Langlaufen in het noorden van het Zwarte Woud

Bezoek je het noorden van het gebied tijdens je wintersport in het Zwarte Woud? Dan word je getrakteerd op uitgestrekte hoogvlaktes die met name geschikt zijn voor imposante cross country ski- en langlauftochten. Bedwing de heuvels en geniet van glooiende afdalingen onder de winterse zon die er bijna altijd lijkt te schijnen. Het heldere weer zocht ervoor dat je meestal op indrukwekkende panorama's wordt getrakteerd waarbij de met sneeuw bedekte bossen naadloos overgaan in de achtergelegen bergen.

Skiën of snowboarden in het zuiden van het Zwarte Woud

Ben je iets avontuurlijker ingesteld of hou je simpelweg van wat meer snelheid? Bezoek dan tijdens je wintersport in het Zwarte Woud de zuidelijke regio voor bergtoppen van meer dan 1.400 meter hoogte. Je treft hier talloze pistes die uitermate geschikt zijn voor een ski- of snowboardvakantie. Voor de vakantiegangers die het liever wat rustiger aan doen, zijn er zowel in het noorden als in het zuiden wandelpaden. Zo verken je ook zonder ski's of sneeuwschoenen de sprookjesachtige omgeving.

Eten en drinken in het Zwarte Woud

Ben je uitgekeken op de bergen, meren en bossen of heb je simpelweg behoefte aan een culinaire verrassing, ook dan zal je tijdens je wintersport in het Zwarte Woud niets tekort komen. Talloze goede restaurants bereiden met veel liefde de lokale specialiteiten. Zo kan je bijna overal terecht voor uitstekende zoetigheden zoals de bekende kersentaart of een Gugelhupf, een ronde cake. Voor een hartige maaltijd is de zwartewoudham een aanrader, maar ook ganzenlever of Maultaschen, een soort ravioli van, zijn absoluut de moeite waard. Wil je je zintuigen echt eens trakteren en zijn de kosten niet zo belangrijk? Dan vind je in het Zwarte Woud meer restaurants met Michelinsterren dan in enig ander gebied in Duitsland.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in het Zwarte Woud

Best beoordeelde vakanties

Ringhotel Goldener Knopf

Ringhotel Goldener Knopf

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Zwarte Woud

Hotel & Restaurant Danner

€ 417p.p.

Vertrek 30-08-2019
4 dagen

Hotel & Restaurant Danner

Casa Perla Bianca

€ 260p.p.

Vertrek 30-08-2019
4 dagen

Casa Perla Bianca

Ringhotel Goldener Knopf

€ 453p.p.

Vertrek 27-09-2019
4 dagen

Ringhotel Goldener Knopf

Bekijk ook