Wintersport Sauerland

Het Duitse Sauerland ligt op slechts twee uur rijden van de Nederlands-Duitse grens. Uiteraard vind je in deze streek niet zulke hoge pieken als bijvoorbeeld in de Alpen, maar wel uitstekende faciliteiten voor een week of zelfs een weekend wintersport. Doordat het laaggebergte is, heeft Sauerland niet altijd stabiele weersomstandigheden om te kunnen skiën of snowboarden. Een heel arsenaal aan sneeuwkanonnen zorgt echter voor een prachtige laag verse sneeuw, mits de temperaturen laag genoeg zijn. Vooral Winterberg is populair voor weekendjes weg, dus het kan er behoorlijk druk zijn bij de liften.

Vakanties in Sauerland 11

Plaatsen in Sauerland

Wintersport Arena

Binnen de skiregio Wintersport Arena vallen alle kleinere en grotere skigebieden van Sauerland. In totaal heb je 70 kilometer aan pistes tot je beschikking, met name voor beginners en gevorderden. Voor wie wat langer dan een weekend op wintersport in Sauerland wil, is er een skipas beschikbaar vanaf drie dagen. Hiermee kun je alle skigebieden gaan verkennen. De skigebieden liggen relatief dicht bij elkaar, zo'n 25 minuten rijden, waardoor je gemakkelijk met de auto van het ene gebied naar het andere rijdt. Kinderen tot vijf jaar skiën gratis.

Skigebied Skikarussell in Winterberg

Skikarussell bij Winterberg is het grootste skigebied in Sauerland. Het hoogste punt van Skikarussell is 820 meter. Je kunt hier genieten van 28 kilometer aan pistes, waarvan 14 kilometer blauw, 12 kilometer rood en de overige 2 kilometer zwart is. Echt veel uitdaging voor experts is er dus niet, maar het is een uitstekende bestemming om eens te kijken of skiën wel iets voor jou is, of om lekker een weekendje extra te gaan skiën. Naast skiën en snowboarden kun je tijdens je wintersport in Sauerland ook rodelen en langlaufen. Na het sporten wacht een uitgebreide après-ski op je met bier en braadworst.

Andere plaatsen in Sauerland

De nummer twee bestemming voor wintersport in Sauerland is het skigebied Willingen. Willigen-Ettelsberg telt 16 kilometer aan afdalingen en een gondel. Op de meeste pistes staan sneeuwinstallaties klaar om bij te springen als er te weinig sneeuw valt. De gondel brengt je naar de top van de Ettelsberg vanwaar je kunt genieten van een 2 kilometer lange afdaling. Een voordeel ten opzichte van Winterberg is dat het hier een stuk rustiger is op de pistes. De andere kleinere skigebieden zijn Postwiese-Neuastenberg, Snowworld Züschen, Bodefeld-Hunau en Skikarussell Altastenberg. Deze gebieden tellen elk gemiddeld zo'n 7 kilometer aan pistes.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Sauerland

Best beoordeelde vakanties

Hotel zum Forsthaus

Hotel zum Forsthaus

Ferienquartier Winterberg

Ferienquartier Winterberg

Hotel Schneider

Hotel Schneider

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sauerland

Landhotel Pingel

€ 204p.p.

Vertrek 02-08-2019
4 dagen

Landhotel Pingel

Gaestehaus Planken

€ 109p.p.

Vertrek 02-08-2019
4 dagen

Gaestehaus Planken

Berghotel Hoher Knochen

€ 454p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Berghotel Hoher Knochen

Bekijk ook