Wintersport Beierse Alpen

Aan de Duitse kant van de Alpen liggen kleinere en rustigere skigebieden dan de drukker bezochte skigebieden aan de Oostenrijkse kant. Op wintersport in de Beierse Alpen is dan ook ideaal voor beginnende wintersporters en gezinnen met kinderen. Het skigebied wordt opgedeeld in verschillende deelgebieden: Allgäuer Alpen, Ammergauer Alpen, Berchtesgadener Land, Chiemgauer Alpen en een klein stukje van Karwendel en het Wetttersteingebergte. De Beierse Alpen vormen de landsgrens van de Duitse deelstaat Beieren met de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Op deze grens ligt in Zuid-Beieren de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland.

Vakanties in de Beierse Alpen

Plaatsen in de Beierse Alpen

Reit im Winkl in de Chiemgauer Alpen

Het dorp Reit im Winkl ligt tussen de beboste bergen aan de voet van de Chiemgauer Alpen vlakbij de grens van Tirol. Het is een gezellig dorp waar de winterse zonnestralen het winterlandschap laten schitteren. In de directe omgeving zijn vele langlaufloipes uitgezet waar regelmatig langlaufwedstrijden worden gehouden. Ook is er een mooie piste, een tubingpiste en een kinderskiland. Voor de gevorderde skiër is de middelzwarte piste bij de dorpslift interessant. Dankzij de verlichting kun je hier ook ’s avonds skiën. Reit im Winkl is ook de perfecte plaats voor de fervente winterwandelaar. Om het weer lekker warm te krijgen, neem je in het dorp een duik in het subtropische zwembad of ga je voor een ontspannende massage. Er zijn legio mogelijkheden om grenzeloos te genieten tijdens een wintersport in de Beierse Alpen.

Berchtesgadener Land

In de meest zuidoostelijke punt van Beieren ligt Berchtesgadenerland. Wie zijn wintersport in de Beierse Alpen daar gaat doorbrengen, zal zich niet vervelen. Het is een prachtige regio met ongerepte natuur, bezaaid met wandelpaden, langlaufloipes en mooie routes voor tourskiërs. De berg Jenner kun je bewandelen, maar een gondel brengt je ook gemakkelijk naar boven. In de winter is de Kunstijsbob- en rodelbaan aan de Königssee een uitdaging voor de durfal. Met een snelheid van 120 km/h vlieg je omlaag over een 1200 kilometer lang ijskanaal. De skigebieden zijn hier niet groot, maar daarom wel zeer geschikt voor beginners en gezinnen.

Wandelen in Oberjoch in de Allgäuer Alpen

Oberjoch, ofwel Duitslands hoogste dorp, ligt op de Oberjochpas, de grenspas tussen Duitsland en Oostenrijk in de Allgäuer Alpen. Het is een perfecte bestemming voor een wintersport in de Beierse Alpen voor een gezin met jonge kinderen. De zespersoonsstoeltjeslift van de Iselerbahn in Oberjoch brengt je naar de top van de berg waar je bij het bergstation een geweldig uitzicht krijgt over de Allgäu. Dit is tevens een startpunt voor vele wandelroutes.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in de Beierse Alpen