Wintersport Oberstdorf

Oberstdorf is een geweldige plek voor wintersportliefhebbers. Het is de plek waar het schansspringseizoen begint met het Vierschansentoernooi, maar ook waar je geniet van allerlei verschillende pistes. Oberstdorf ligt in het zuidwesten van de regio Beieren. Voor wintersport is Oberstdorf de perfecte plek. Niet alleen voor professionals, maar ook voor recreanten. Je kan er langlaufen, curling spelen, kunstschaatsen en natuurlijk skiën en snowboarden. De verschillende bergen bieden pistes voor beginners en gevorderden. Maak een mooie tocht, stap in de sleeplift of stoeltjeslift en maak een volgende tocht.

Vakanties in Oberstdorf

Accommodaties in Oberstdorf

Vakantiehuizen en hotels in Oberstdorf

Een wintersport in Oberstdorf begint met een goede accommodatie. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijk hotel met zwembad en fitnessruimte. Schuif aan bij het ontbijtbuffet, huur er ski’s of geniet van het diner. Neem de shuttle naar de piste of kies voor een hotel onderaan de piste, zodat je zo min mogelijk reistijd hebt. Wil je liever je vakantie in een eigen huis vieren? Dan kan dat natuurlijk ook in een heerlijk vakantiehuis op de piste of in het pittoreske dorp. Voor je wintersport in Oberstdorf is er genoeg keuze aan accommodaties voor gezinnen, zoals appartementen, maar ook voor grote vriendengroepen.

Pittoresk Oberstdorf

Wintersport in Oberstdorf kan naast een mooie wintersportvakantie ook een prachtige wandelvakantie bieden. Bekijk de Allgäuer bergen of wandel door de bergen van Fellhorn. Misschien kom je nog wel Alpenbokken tegen. In het naburige Riezeln bevindt zich het Walsermuseum. Hier kun je een dagje genieten van de geschiedenis over de regio. Dat is vooral een leuk dagje uit voor als je even niet op de piste wil staan. Ook Oberstdorf zelf is heel pittoresk en gezellig. Je kan er leuk winkelen en genieten van lokale specialiteiten, zoals schnitzel, bratwurst mit pommes en natuurlijk Beiers bier.

Pistes voor iedereen

Wintersport in Oberstdorf is heel leuk voor iedereen. Kan je nog niet skiën of wil je leren langlaufen of snowboarden, dan is Oberstdorf een perfecte plek om het te leren. Er zijn veel blauwe pistes en loipes en zeer goede wintersportscholen die jong en oud met veel plezier leren wintersporten. Ook voor kinderen zijn er specifieke leraren en pistes, zodat ze plezier krijgen in het skiën. Op de pistes zijn er genoeg restaurantjes waar je terecht kan voor een lunch, après-ski of een warme chocolademelk met slagroom. Wintersport in Oberstdorf is prachtig voor iedereen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Oberstdorf

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Temperatuur per maand

Last minutes naar Oberstdorf

Romantik Hotel Das Freiberg

€ 1.007p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Romantik Hotel Das Freiberg

Hotel Mohren

€ 766p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Hotel Mohren

Ringhotel Nebelhornblick

€ 578p.p.

Vertrek 09-08-2019
4 dagen

Ringhotel Nebelhornblick

Bekijk ook