Wintersport Duitsland

Duitsland is een erg populaire locatie voor veel Nederlandse wintersporters. Vooral het berg- en natuurrijke Sauerland is erg in trek. Zwitserland en Italië zijn eveneens populaire bestemmingen, maar deze landen ontvangen gezamenlijk nog altijd minder wintersportliefhebbers dan Duitsland. Matige en goede seizoenen wisselen elkaar af in dit land. Toch hoef je je bij het boeken van een vakantie nooit zorgen te maken of er wel voldoende sneeuw zal liggen. Kunstsneeuwinstallaties zorgen er namelijk voor dat je altijd volop geniet van een winterse omgeving. Boek daarom vandaag nog een actieve sneeuwvakantie en ga heerlijk op wintersport in Duitsland.

Vakanties in Duitsland 126

Regio's in Duitsland

Populaire regio's in Duitsland

Vakantie Beieren

Kies uit 46 accommodaties.

Bekijk deze regio (46)
Vakantie Beieren

Vakantie Sauerland

Kies uit 11 accommodaties.

Bekijk deze regio (11)
Vakantie Sauerland

Vakantie Zwarte Woud

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Zwarte Woud

Op Wintersport in Sauerland

Duitsland is vooral een aantrekkelijke bestemming vanwege de locatie. Een aantal Duitse skigebieden zijn namelijk snel te bereiken vanuit Nederland. Het land is dus een prima uitvalsbasis voor een sportieve last minute trip naar de sneeuw. Vooral het dicht bij de grens gelegen Sauerland is een ideaal skioord. Deze mooie regio kenmerkt zich onder andere door het gevarieerde en bergachtige landschap. Vanaf de Nederlandse grens hoef je slechts twee uur te rijden om het gebied te bereiken. Bezoek dus tijdens een wintersport in Duitsland zeker het hooggelegen Sauerland en ga er skiën op geliefde locaties als Willingen en Winterberg.

Andere populaire skilocaties in Duitsland

Wie gezellig op wintersport in Duitsland wil gaan, komt uiteraard al snel uit bij populaire skigebieden in de Alpen zoals Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en Berchtesgaden. Als je liever niet helemaal naar de Alpen rijdt en op zoek bent naar voordelige wintersportlocaties, zijn bestemmingen als Harz en het Beierse Woud ook aantrekkelijke alternatieven. In deze berggebieden vind je naast ook veel mogelijkheden om te gaan wandelen en langlaufen. Het Zwarte Woud is eveneens een geliefde bestemming onder Nederlandse wintersporters. Veel vakantiegangers trekken naar skigebied Feldberg wanneer ze het Zwarte Woud bezoeken. Dit is namelijk een van de grootste skilocaties in het land.

Geniet van de Duitse gezelligheid

Een wintersport in Duitsland is niet alleen aantrekkelijk vanwege de diverse uitdagende skilocaties. Je geniet er ook van de typische Duitse 'Gemütlichkeit', ofwel gezelligheid. Boek je een wintervakantie in december, dan kan je het skiën afwisselen met een tripje naar een van de sfeervolle Duitse kerstmarkten. Schaf op deze traditionele markten gedenkwaardige souvenirs aan en geniet er van een heerlijk glas warme chocolademelk of Glühwein. Verder mag tijdens je wintersportvakantie een bezoekje aan een van de vele après-skibars ook zeker niet ontbreken. Met een drankje en Duitse Schlagermuziek sluit je de wintersportdag op een gezellige en feestelijke manier af.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Parkhotel Sonnenhof

Parkhotel Sonnenhof

Hotel Königssee

Hotel Königssee

Obermühle Boutique Resort

Obermühle Boutique Resort

Waarom Neckermann?

  • Al 45 jaar actief
  • 24/7 bereikbaar
  • Ruim aanbod
  • Betrouwbaar

Last minutes naar Duitsland

Hotel Dreisonnenberg

€ 275p.p.

Vertrek 02-08-2019
4 dagen

Hotel Dreisonnenberg

Gasthaus Lamm

€ 158p.p.

Vertrek 02-08-2019
4 dagen

Gasthaus Lamm

Hotel-Restaurant Fischanger

€ 237p.p.

Vertrek 02-08-2019
4 dagen

Hotel-Restaurant Fischanger

Bekijk ook